Hu og hei (05/10/2013)
Category: Konkurranse
Map/area: Bymarka
Distance: 37.31 km
Time: 272:23
Endelig høstens høydepunkt! Etter en grei snusk dagen før, startet jeg drøye minuttet bak Ulf som ledet etter jaktstarten. Dag og Jon la i vei rett før meg og flere fulgte bak. Det var dermed duket for et realt felt i blytungt trønderterreng. Etter solid sprekk under fjorårets Hu&Hei har jeg lært at et jevnt og godt løp uten alt for mange høydemeter gir best totaltid. Derfor tok jeg det svært kult de første postene. Flere løpere passerte, men jeg lot meg ikke stresse av den grunn.

1. Fikk en slenger allerede på inngangen til posten, kom 50 meter for langt vest etter å ha tatt av stien ved det jeg trodde var bekken. Hørte folk borte på kollen som diskuterte høylytt noe om Rønningen, og da var det bare å komme seg dit så fort som mulig.

2. Selv om et venstreveivalg antakelig er raskest, så ville jeg løpe litt sti i starten av løpet. Overaskelsen ble derfor stor da Ulf klappet meg på skuldra og fortalte om et "rett på" veivalg som var mislykket. Inn mot posten var det dannet en gruppe på ca. 7 mann. (løp sti, ikke slik GPS-sporet viser...)

3. Bli plutselig veldig usikker inn mot postringen og roer ned tempoet for å ta meg inn. Ser de andre i gruppa forsvinne (i riktig retning) ut av synsfeltet. Blir lettet når jeg finner posten relativt raskt, men de andre hadde allerede vært der i følge postmannskapet. Fikk tegna inn neste post raskt og bestemmte meg raskt for et høyreveivalg.

4. La i vei friskt ut over myrene og tok gruppa så vidt igjen i det vi nådde Vellikvatnet. Trodde de var på vei til Langdalen, men i det de gjør en 90 grader på veien og legger i vei mot Hoåsen ble jeg litt paff. Det må da lønne seg å løpe rundt? Var heller ikke særlig lysten på de ekstra høydemetrene så tidlig i løpet. Tar av stien og stikker uoppdaget ut på myra. Bestetid og leder huoghei med halvannet minutt.:-D

5. Banner inni meg når jeg ser langstrekket. Tenker at her blir det avgjørende å finne en god trasè. Skal jeg vente på de andre eller løpe alene? Vurderer rett på og høyre rundt Storheia og er åpen for begge inn til Sætermyra. Bestemmer meg for å kjøre alene rett på og at de andre har godt av å jage litt. Finner ikke samme gode trase som jeg fant året før og sklir veldig ut ved Stakstadlia. De ekstra høydemetrene jeg får kunne jeg lik så godt ha tatt over heia. Taper 5 min på strekket, feltet hadde sprukket opp og så kun halen av det ut fra posten, samt helikopteret til Harri.

6. Ser Gråkallen og vil at rett på skal være beste veivalg. Finner heller ikke her en optimal trasè blandt tjuvdalene på Boseberghea. Må nedom Elgsethytta og hilse på hyttevakta før bestigningen av Gråkallen. Kanskje unødvendig å løpe helt bort til den uthogde linja i starten på oppstigningen, men vet den er løpbar så gadd ikke å knote for å finne den lille stien. Topp stemning i det jeg ankommer årets bålpost. :-D Nyter utsikten og gamper lett videre.

Runding-7. Møter Ståle på inngang til posten og kan konstantere at veivalget til 6. var ok. Effektiv bespisning av loff med honning i rundingsteltet, har ingen tid å miste til de andre. Det er nå Hu og Hei virkelig begynner. Det er nå det begynner å regne og det er nå skodda kommer. Det er nå gutter blir til menn.

8. Så det hang en post på toppen av Bosbergheia på forrige runde, så denne blir lett. Pakker kartet i lomma og legger i vei mot toppen. Snurrer fullstendig i tåka og skimter til sammen 5 varder på 5 ulike topper. Hvem var høyest? Hvor er det andre folk? Snegler meg mot varden med reia av 1. runde-løpere og ser postmarkeringa. Harri hadde parkert helikoperet mellom vindkastene og gav et entustiastisk heia-rop i det jeg forlater posten.

9. Rundt eller rett på? Klarte aldri å bestemme meg, og ble stående såpass lenge på posten at BJ passerte meg. Ettersom dette sannsynligvis var det siste reale motbakkestrekket valgte jeg rett på. Kjeda meg litt langs traktorveien inn mot Herbernheia og minner fra natt-NM 06 kom sigende i takt med krampa i leggene.

10. Innvendig banning gikk over til høylytt trøndergrynt i det jeg tegnet inn det neste strekket opp til Revberget. Røska med meg for første gang en neve sjokolade fra bøtta. Godt! Stigninga opp til posten var brattere enn jeg hadde trodd. Både armer og bein måtte tas i bruk. Ove løp rundt og tjente et minutt i forhold til oss andre som kjørte rett på.

Mål. Som vanlig en ren parademarsj med frisk spurt og lette steg over myrene inn mot studenterhytta..

Mye bra, men svikter mye på kartlesinga når det går trått. Strategien til neste år blir å finne de beste traseène, ikke bare gode veivalg. Rent fysisk var det mye bedre enn i fjor, åpningstempoet var nok et par hakk lavere:-D Blir til slutt nr 6. etter 284 min løping i Bymarka og brist i et ribbebein..
Show comments (0)
 
Hu og hei (05/10/2013) Hu og hei (05/10/2013)