10mila (04/05/2013)
Category: Konkurranse
Distance: 20.33 km
Time: 98:28
Average HR: 170
Maximum HR: 180
Så - långa natten. Får et nydelig utgangspunkt og mitt eneste mål er å sende ut Øystein med tetkontakt.

Litt ruskete åpning, mange tempo- og retningsskift. Er sterkt uenig da Olle braser inn i det grønne etter veien på vei mot fjerde, men verken Kalevan Rasti, IFK eller noen andre gjør noen miner til å kjøre den bedre høyresvingen. ”Du lære itj far din å pul”, så jeg forblir i lysløypa. Blir på grunn av dette ikke særlig overrasket når Kratov-toget dukker opp på siden, og når verdens beste nattløper tar over blir det jevnere flyt.

Nattens mest kritiske øyeblikk oppstår i myra ut av ellevte. Kratov stopper opp og ser på resten. Ler av at alle venter på han, gunner i vei som en villmann og slenger seg utfor en tre meter høy skrent som lander i ei steinur. Kø og stillstand for å følge etter, og når jeg som sistemann kommer ut på åkeren er det mørkt foran meg. Velger venstre og beversti etter å ha sett dameløypa tidligere på dagen, og strekker ut. Da jeg kommer rundt den første svingen ser jeg flere lykter foran meg, og får betalt for et velutviklet løpssteg når jeg kjører dem inn på veien.

Mistet dessverre ei kontaktlinse med ca en km igjen, og klarer ikke fote meg i fartsøkningen på slutten. Kjipt, må gi fra meg verdifulle sekund.

Videre da? Må trene og øve. Gidder ikke spille statistrolle neste år.
Show comments (0)
 
10mila (04/05/2013) 10mila (04/05/2013)