10mila, 3. etp (09/05/2015)
Category: Konkurranse
Distance: 18.89 km
Time: 94:17
Average HR: 180
Maximum HR: 189
10mila, långa natten. En herlig motivator som får meg ut døra grusomt tidlig om morgenen for å trene før jobb. Gledet meg lenge til dette løpet.

Calle P og Håvard gjør akkurat som forventet på de to første etappene: løper stabile og gode stafettetapper og sender meg ut i god posisjon. Likevel er det et dyrgt minutt opp til tet og noen småluker oppover. Samtlige lag som går ut vet hvor viktig det er å komme med ut på etappen og løper det de kan for å trekke opp stigen bak seg. (You gotta) fight for your right (to party), så att säga. Gjør det jeg mener er det eneste riktige og setter maksfart via startpost og over åkeren mot første. Klarer heldigvis å komme opp og er i ryggen på tetlagene ved andre, men akkumulerer mye melkesyre og preges hele resten av løpet av det.

Er på ingen måte en dominant stemme i klynga og selv om jeg merker at det går svingete og uten særlig framdrift mot femte, så er jeg fornøyd med at tempoet holdes nede så jeg kan hente meg inn. Tapen på skolissa har forsvunnet og jeg må stoppe flere ganger for å knyte lissa. Det føles utrolig unødvendig å løpe seg opp i feltet, for så å stoppe og nesten se alle sammen forsvinne fra meg.

På vei til fjortende ser jeg at en liten trio med KR i spissen bryter ut. Tidligere har jeg vært med på noen smårunder som har resultert i bare bortkastet energi bak Kiril, så denne gangen velger jeg det sikreste og blir hos den største gruppen. Det viser seg å være et dårlig valg og vi snurrer som hodeløse høns. Det hele topper seg på åkeren midtveis på strekket, hvor hele gjengen stopper bak ledende Halden. Ingen skjønner hvorfor, men jeg har sett på et eller annet videointervju i ettertid at M. Millegård trodde åkeren var en vei. Jeg benytter anledningen til å knyte skoen en gang for alle, og lar resten av gruppa ta tak i kartlesingen. Derfra går det bedre og jeg tror posten er ferdigscora når vi tar av fra kraftledingen ved skrenten. I stedet forsvinner vi for langt ned mot myra og møter en kjempetog som svinger forbi oss inn i posten.

Havner i en elendig posisjon langt bak i feltet og må begynne jobben med å klatre. Feltet går ganske fort og den knallharde åpningen begynner å ta ut sin rett. Heldigvis er løypa etter passering ganske løpsbetont og jeg ser hvor langt det er opp til tet på alle veier og åpne områder vi løper over. Motiveres av at det kanskje er mulig å sende ut Lars med grei kontakt oppover og jobber knallhardt fra rygg til rygg i feltet. Kommer til veksling 52 sek bak teten og gir meg selv godkjent for det.

Resten av laget løper sjitbra, men helt ærlig kan jeg ikke være særlig overrasket over det. Jeg har jo sett hva som har blitt levert på trening i vinter. Til slutt blir vi nr 8. Langt over forventning, jada, men dette var bare begynnelsen.
Show comments (0)
 
10mila, 3. etp (09/05/2015) 10mila, 3. etp (09/05/2015)