Jukola (15/06/2014)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Huuhanvuori?
Organiser: ?
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 7. etappe
Distance: 16.46 km
Time: 96:12
Average HR: 163
Maximum HR: 175
Løp 7. etappe. Lang og tung etappe i et litt stygt terreng. Var veldig mye stein i bunnen, og mye nedfall og diverse. Spesielt i starten slet jeg, men ble finere utover løpet.


1. post - Laaangt til startpost. Løp i et passelig tempo og brukte hele distansen på å planlegge hvert eneste strekk. Ikke at det var spesielt mye veivalg, men var litt godt å ha det klart. Til den første posten var det ikke noe særlig til valg, så løp rett på. Dreide litt rundt høyden inn mot posten og traff bra.

2. post - Det lysegrønne virka ikke så gæli, og det var det heller ikke, så løp rett på. Mistet kontrollen nedover lia, da jeg traff på feil post, så brukte litt tid på å lese meg inn, og nølte bra innover mot posten. 30 sek.

3. post - Tråkk i mellom postene, så null problem.

4. post - Lett post. Ser Øyvind Enger for NTNUI 2 og en annen løper på stien, og inn mot posten.

5. posten - Kurser ut mot den hvite kollen, og tar retning fra der og igjennom grøntfeltet. Når jeg kommer på foten av den hvite kollen vet jeg ikke helt hva jeg gjør, men jeg mener bestemt at jeg er til høyre for streken og stopper opp ganske lenge før jeg skjønner hva jeg gjør. Vet ikke helt hvorfor. Drar over kollen og tar posten ganske lett, men taper en del høyde. 30 sek.

6. post - Utrolig stygg utgang. Stein og drit. Slår meg lett i foten og blir jævlig forbanna. Kommer så inn i grøntfeltet og blir enda mer forbanna over alt "kvist-helvetet" - sitat Stian Sundsvik. Har ikke full kontroll utover høydene og bruker ikke kompasset, så blir en stygg S på strekket. I tillegg løper jeg til en annen stein inne i ringen. 30 sek.

7. post - Grei post. Ser NTNUI 2 og han andre igjen.

8. post - Håpløst strekk. Blir dratt med oppover uten å tenke og ender opp med en veldig dårlig variant. I tillegg kjører jeg kneet inn i en stubbe når jeg tar av stien og blir liggende på bakken ei lita stund. Halter meg inn mot posten, men har ikke kontroll og taper litt tid her også. 1:20 min.

9. post - Fortsatt vondt i kneet, så blir gradvis overgang fra jogg til løping i starten av strekket. Kjører venstreveivalget for å slippe mest mulig drit. Gjennomfører bra, bortsett fra igjennom hogstfeltet der jeg ikke finner noen god trasè (og kunne spart litt høyde), og er plutselig rett bak NTNUI 2 igjen inn mot posten. 1 min.

10. post - Ser løpere ut av post, men løper alene på strekket. Gjennomfører veldig bra og plukker detaljer inn mot posten. Bra!

11. post - Ikke så bra gjennomført. Treffer på en diger vedstabel på veien, og løper til høyre da jeg burde ha løpt venstre. Setter meg fast i myra før posten som viser seg å være litt av ei synkmyr. 40 sek.

12. post - Godt med litt drikke. Løper tråkket inn mot posten mens jeg leser langstrekket.

13. post - Mye rart som skjer her. Begynner å bli sliten, og med tre streker som ligger omtrent sammen er det vanskelig å holde helt kontrollen. Første del av strekket er greit, frem til der 16. post ligger. Fra der orienterer jeg som om jeg løper fra 16-17, altså jeg løper for å finne den utydelige stien til venstre for streken. Taper ikke særlig på det, men når jeg oppdager det begynner jeg istedet å orientere til 14. posten. Taper både på at høyspenten er forferdelig stygg å løpe etter, og at jeg løper til feil post. Må snu og taper mye tid. Blir her tatt igjen av NTNUI 2. 4 min.

14. post - Prøver andre veivalget, men ikke helt i flyten etter tabben. 20 sek.

15. post - Sliten, gidder ikke orientere, så tar veien. Tror ikke det var så dumt, men er nok bedre rett på.

16. post - Er ikke helt med, og skeiver ut på strekket. Skjønner tegninga i den grønne myra og får i meg litt drikke før jeg tar posten. 30 sek.

17. post - Løper omtrent samme som før på den første halvdelen av strekket. Stien er grei å følge, men er sliten, så tar noen dårlige trasèvalg. Blir tatt igjen av NTNUI 2, og er med han fra her og omtrent til mål. Slenger meg med ryggen hans inn i posten. 30 sek.

18. post - Grei.

19. post - Bestemmer meg for å henge på NTNUI for så å rykke oppover mot 20. posten. Plutselig forsvinner han, men heldigvis finner jeg kontrollen kjapt og taper ikke så mye. 30 sek.

20. post - Dårlig retning. Ser NTNUI kommer fra oversida og er for ferdig til å klare å ta igjen han. GG! 10 sek.

21. post - Lett, men jævlig stygt nedover.

Mål - Sykt ferdig, kommer inn til 50. plass.


Tidstap: 10:10 min. Kunne i tillegg vært i bedre dagsform, men kunne og vært dårligere så...


Totalt sett et under middels løp med mange o-tekniske feil og dårlig form. Synes ikke jeg takla terrenget særlig bra, og følte distansen ble tung i dag. Er vant til å løpe lange etapper, men det ble nesten 2 timer løping, så angret på at jeg i siste liten valgte å ikke ha med energi-gel. Uansett et greit resultat for Frol, spesielt med 2 av de beste løperne på BRØLLØP.
Show comments (1)
 
Jukola (15/06/2014) Jukola (15/06/2014)