NM Natt (05/09/2014)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Skjøla
Organiser: Trollelg OL
Country: Norge
Distance: 9.81 km
Time: 69:12
Følte meg godt forberedt og klar for ei tøff natt-løype i skikkelig trønder-terreng. Har bra i hele sommer og fått gode svar på de siste o-tekniske øktene. Etter flere samtaler med Arild den siste tida har jeg også fått hodet på plass.

Fokuset før løpet i dag var:

X. Åpne sikkert, ta meg god tid og gå rett i 1. post.
X. Ta meg ekstra tid på alle veivalgene.
X. Ikke stresse ved bom, da alle bommer på natt.

1. post - Startet nest sist av samtlige, så ble veldig lang ventetid før jeg startet. Følte meg skjerpet og klar. Hadde lagt et par løyper på kartet fra før, og var ganske sikker på hvor både start og 1. post ville være. Inge overraskelse da jeg åpnet kartet, så løp veivalget på sti i rundt. Brukte hele stien til å ha veivalgene frem til 7. post klar (fortsatt usikker på det lengste strekket). Trykket på ganske bra oppover, men mistet litt kontrollen og løp over flere unødvendige høydekurver siste del av strekket. Litt irritert, men hadde stålkontroll inn mot posten og tok den bra. Bra start.
10:17, + 0:23 (7) - 20 sek tidstap

2. post - Vurderte stien, men så ganske greit ut å løpe etter myrene. Dro den litt høyt, men greit å ta det ekstra sikkert på natta.
3:51, + 0:22 (3)

3. post - Så ingen klare veivalg, så dro bare rett på. Hadde god kontroll hele veien, men tapte litt tid da jeg dro lavt inn mot posten, og hadde vel lønt seg å løpe en svak høyrevariant.
6:14, +0:32 (2) - 10 sek tidstap

4. post - Grei post. Tok en bra kurs og kontrollerte med myrene og kurvene. Letet litt tidlig etter posten og fikk et lite skremmeskudd da jeg ikke fant den med en gang.
1:34, +0:13 (10) - 10 sek tidstap

5. post - Hadde sett på dette strekket før start også, så var ganske sikker på hvor jeg skulle løpe. Jævlig bratt oppover lia, og det eneste jeg tenkte på var at nå kommer Markus Holter (startet 2 min bak) snart opp i ryggen min. Traff heldigvis myra bra, selv om det ble litt sikksakk oppover, og posten lå akkurat der jeg ville. Deilig følelse! Når jeg stemplet på posten tenkte jeg "dette løpet kan bli bra".
5:56, -0:13 (1)

6. post - Usikker på veivalget, men var mest gira på å løpe nedover etter forrige strekk, så dro på bra nedover myrsigene. Så ryggen til Borger midt på strekket, og fikk en skikkelig motivasjon inn mot posten. Ble kanskje litt cocky, for dro unødvendig høyt og satte meg fast i noe grønt jævelskap. Sto 4-5 løpere og stemplet/drakk solbærtoddy, så null problem å finne posten.
4:35, -0:09 (1)

7. post - Lett å drite seg ut på sånne poster, så tok litt ekstra tid ut av posten. Søkket var tydelig og posten kunne du se fra lang avstand. Herlig! Kom sammen med ei klynge med H19-20 løpere på posten.
0:51, -0:04 (1)

8. post - Dagens store nøtt. Husket at Ulf sa det lønte seg å løpe nedom Migeråsen i 2007, så planen var å dra venstre. Dessverre var jeg litt for feig, så valgte å bli med klynga istedet. Bra kjør oppover bakkene, men fikk planlagt resten av strekket før vi var på toppen. Ville dra mer rett på, så skiltes fra klynga etter den store myra. Bra valg, men gjennomføringen etterpå var ikke så bra. Løp med hode under arma nedover lia, skulle jo bare treffe stien uansett. Løp i totalt feil retning og fant aldri den jævla stien. Tilslutt måtte jeg stoppe og bare løpe på det jeg trodde ble riktig retning. Kom tilslutt opp på stien og gjennomførte resten av strekket greit, men tapte fortsatt endel på mangel av kompassbruk.
17:21, +0:17 (2) - 1 min tidstap

9. post - Virka greit. Over myrene og kollen og rett i. Dro litt for langt ned og fant aldri den tynne, åpne myra, og kom tilslutt på stien. Litt panikk, men heldigvis var det ikke mange andre stier i nærområdet. Bestemte meg da for å kjøre rett på. Mistet kontrollen i skrentene og datt ned til den åpne myra. Faan. Prøvde igjen. Liten sving før posten, men denne gang satt den. Stemplet, men var forbanna og trodde at alt kom til å ryke nå.
5:09, +1:53 (15) - 2 min tidstap

10. post - Roet meg skikkelig ned og leste på alt man kunne lese på underveis på strekket. Bra gjennomført.
1:24, +0:01 (2)

11. post - Slapp gjennomføring. Tok ikke skikkelig kurs, men løp bare ca. på retning. Heldigvis traff jeg høydepunktet og grøntfeltet rett før posten, men kødda det til på inngangen. Løp helt rundt og tapte ikke veldig mye tid, men i øyeblikket føltes det som minutter.
2:07, +0:29 (12) - 15 sek tidstap

12. post - Hadde ikke helt noen plan, men skulle bare lese meg frem underveis på strekket. Traff på et gammelt slep, og peiset ganske bra. Traff gulområdet, traff skrenten og gikk rett i posten. Perfekt gjennomført!
2:49, -0:29 (1)

13. post - Tok det sikkert og dro ned på myra og stien. Dro ned det hvite feltet og fikk en bra inngang.
2:40, +0:15 (6)

14. post - Denne posten tok jeg for lett på. Tenkte det var lett med ledelinje frem til posten, men det gikk saktere enn jeg trodde på myra, og jeg gikk inn altfor tidlig. Så ingen post og skjønte veldig lite. Oppdaget at jeg var kommet for kort og peiset på til der posten lå. "Nå røyk det hvertfall" tenkte jeg, men tok meg sammen til de siste postene.
2:20, +0:45 (7) - 45 sek tidstap

15. post - Virka grei, men tok det sikre valget og kjørte stien - bekken - stein. Solid.
1:14, +0:11 (7)

16. post - Hører allerede her at både speaker og heiarop kommer fra arena, så kjører på bra nedover mot siste post.
0:26, +0:02 (5)

Mål: Spurter i et rimelig bra tempo, men ned i svingen står en heltent Stian Sundsvik (18 år, singel, liker fjellturer, rypejakt, promenader og gurkemeie, ta kontakt: stiandsundsvik1996hotsingleboy@match.no) og roper at det står om 1 sekund (noe som sannsynligvis berget gullet). Har hørt 1 sekund før på andre løp, og da har det oftest stått om 4-5 plass, men når jeg i tillegg hører alle heiaropene fra arena som roper det samme slår jeg om takten og spurter som jeg aldri har spurtet før. Kaster meg over mål og hører overraskende nok at jeg har blitt Norgesmester! Sykt! Forventet ikke at dette løpet holdt til såpass, så forstår det nesten ikke før jeg står der med medaljen rundt halsen. Helt rått!
0:26, +0:02 (4)

Totalt tidstap: Ca. 4:40 min

Totalt sett var løpet veldig bra første halvdel, og ganske dårlig siste halvdel. Taklet ikke helt omstillingen fra myr - grønt, og legger igjen altfor mye unødvendig tid. Heldigvis var det ikke bare jeg som bommet, og løpet holdt derfor akkurat til seier. Må sies at jeg hadde fordelen ved sekundering på min side, så det sekundet kunne fort ha gått andre veien også.
Uansett, utrolig fornøyd med å endelig ha fått betaling for alle år med trening, og en juniortid med mange 4-5 plasser. Veldig godt å få med dette gullet på vei inn i senior!
Show comments (1)
 
NM Natt (05/09/2014) NM Natt (05/09/2014)