NM Lang (10/09/2015)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Gjeldsåsen
Organiser: Frol IL
Country: Norge
Distance: 15.3 km
Time: 106:17
NM lang. Lenge siden jeg har vært skikkelig nervøs før et løp, fikk ikke så mange timer søvn i natt. Hadde gjort gode forberedelser i forkant, men var litt nervøs mtp. form siden jeg var forkjølet forrige helg.

Sa til meg selv før start at jeg skulle åpne i et bra tempo, være nøye med kompasset og bruke myrene. Gikk på en liten smell på MNM lang siden jeg åpnet så rolig, så følte jeg måtte komme meg kjapt inn i modus fra start.

1: Forberedt på dette strekket før start, så visste hva jeg skulle velge. Ikke helt kontroll i starten, men tok meg inn greit når jeg dunket ned lia. Bra trøkk nedover.

2: Bruker kompasset og har bra kontroll underveis. Legger meg litt lavt inn mot posten og er for unøyaktig med kompasset, så får en liten sving. + 10 sek.

3: God kontroll, bruker myra. Ligger som nr. 2 her.

4: Bra kurs. Usikker inn mot post, litt nøling og stopper litt for tidlig. + 10 sek. Tar igjen Dag her, og vi løper mye sammen fram til 10.

5: Føler det går tregt bortover stien, men bruker mye tid på å planlegge langstrekket. Tar ikke skikkelig kurs inn mot posten, så kommer litt høyt. + 10 sek. Ligger som nr. 6 her, 1:06 min bak.

6: Vil løpe mest mulig rett på, da jeg føler jeg må ta like mye høyde uansett. Ser i ettertid at svakt venstre hadde nok vært bedre. Mister i tillegg kontrollen etter jeg passerer 10, og bruker ei stund på å lese meg inn igjen på stormyra. Ikke kjempebra inn mot post heller. + 1:30 min.

7: God plan og bra kurs. Stopper for tidlig inn mot posten og bruker litt tid på lese meg inn. + 15 sek

8: Går litt i surr bortover, ganske sliten, så kommer veldig lavt. + 15 sek

9: Løper greit på kurs, men er nok en gang for slapp i inngangen. + 20 sek

10: Ganske bra gjennomført, men taper tid i starten på at jeg ikke holder høyden. + 15 sek

11: Sikkert og bra.

12: Hadde planlagt det neste strekket, men leser fortsatt unødvendig mye på kartet bortover her. Burde trøkket på mer og holdt meg litt nærmere strek.

13: Bra plan og bra gjennomført. Veldig tungt oppover.

14: Veldig sliten, såvidt jeg klarer å holde meg løpende. Gjør mye rart. Unødvendige svinger, og får det for meg at kollen mellom 21 og 22 er der posten ligger. Klatrer unødvendig, men tar posten greit. + 30 sek

15: Greit. Får gel på passering, men burde nok hatt med og tatt litt før. Kjenner det er lite sprut igjen i beina.

16: Prøver å løpe over toppene der det er hardere underlag. Litt slapp med kursen nedover skrålia. + 15 sek

17: Tvinger meg selv til å ta meg tid med kompasset. Bra gjennomført.

18: Leser på neste strekk, går veldig tregt.

19: Forberedt på dette strekket, og ville ligge svakt høyre for streken. Bra i starten, men er veldig sliten i beina og hodet, så drar veldig langt i skrålia. Kommer på den åpne myra ved bekken, og tror jeg er på den blå myra nedenfor. Blir mange kartstopp og leser meg ikke inn før jeg står mellom de to bekkene og ser hogstfeltet. + 2 min

20: Usikker om traséen er bra, men taper nok det meste av tiden på løpinga.

21: Tror veivalget er bra, men har veldig lite å kjøre på med. Kjenner meg kald og får frysninger nedover ryggen på vei oppover myra. Treffer på Hanne Sandstad, og klarer såvidt å holde ei luke på 5 sek ned til henne oppover bakkene. Heldigvis så jeg posten når jeg løp til 14, så går greit.

22/M: Ferdig...

Totalt teknisk tidstap ca. 6 min.Veldig bra, krevende og tunge løyper. Åpnet hardt, men ble nok for tungt for meg i dag. Lå ca. 40 sek foran 9. plassen på 18. post, men avslutningen er altfor dårlig og jeg mangler litt på det fysiske for å stå distansen helt. Får dessverre beskjeden om at jeg mangler kvittering på 4. post når jeg kommer i mål, så mister en mulig 15. plass. Skjønner veldig lite da jeg er 100 % sikker på at jeg har stemplet. Utrolig kjedelig at det skjer på en sånn dag, spesielt når det er på hjemmebane. Uansett fornøyd med løpet, og tar med meg at jeg er god nok for topp 15 (som var målet før NM). Kommer ny NM lang neste år...
Show comments (2)
 
NM Lang (10/09/2015) NM Lang (10/09/2015)