NM Stafett (13/09/2015)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Storlivola
Organiser: Frol IL
Country: Norge
Discipline: Stafett
Leg: 2. etappe
Distance: 7.48 km
Time: 42:09
NM stafett. Løp 2. etappe på Frol 2, med Carl Petter og Martin. Høye mål før start, men følte meg i bra form og klar for å gjøre jobben. Gode og krevende løyper, som stort sett passet meg veldig bra.

Skulle gjøre det enkelt for meg selv i dag, bruke de åpne myrene og ha en sikker siste sikre inn i hver post. Ble sendt ut som nr. 2 etter en bra etappe av CP, et lite stykke bak Frol 1.

1: Ønsker å løpe mest mulig rett på, men spare en del høyde. Ligger med Thomas Eidsmo i ryggen. Trøkker på bra i starten, og har grei kontroll bortover lia. Litt nøling inn i posten, men treffer greit.

2: Nøye med retningen i starten, og etter det er det bare å lese på myrene. Ser Yngve som er på vei ut av posten.

3: Leser på detaljene bortover skrålia. God kontroll hele veien.

4: Grei retning, og leser meg inn på myra.

5: Kommer litt langt til venstre, men tror ikke jeg taper veldig mye på det. Thomas henger fortsatt med, så prøver å kjøre på ganske bra oppover. Stoler ikke på kompasset inn mot posten og får en liten sving.

6: Kurs og rett i. Ser steinen på lang avstand.

7: Usikker på høyre og venstre, men vurderer den lange nesen på det venstre veivalget som en sikrere inngang. Prøver å se hvor det er best å passere, og kommer litt for langt venstre. Går uansett rett i.

8: Tenkte først rett på, men slapp meg ned mot myra for å få en lett inngang. Blir tatt igjen av Olav her, så farten blir skrudd opp litt.

9: Litt småstressa, men tar meg tid og går rett i via skrenten.

10: Synes ikke tempoet er skremmende, så legger meg først over myra. Har litt lengre gafling her, så Olav får en luke på 10-15 sek.

11: Ser ryggen til Olav og sikrer med myrsigene og bekken.

12: Løping, prøver å kneppe inn noen meter.

13: Gode tilbakemeldinger på passering. Sier til meg selv at jeg skal komme meg opp i ryggen på den siste runden. Enkel orientering i hyttefeltene, tar posten greit.

14: Lett og fint.

15: Olav drar på stien til venstre, men jeg føler det blir for langt fra streken. Treffes på igjen før det åpne området, og virker som jeg har tatt inn et par sekunder. Litt slapp i inngangen, så mister de sekundene igjen på nøling.

16: Ser så vidt ryggen til Olav ut av posten, og tar en veldig rask kurs. Prøver å lese på fargene, og føler alt stemmer. Kommer tilslutt i et søkk, men finner ingen post. Blir stressa og leter litt før jeg leser meg inn. Tar en ny rask kurs, og går på enda en sving. Treffer tilslutt posten, men bommer over 2 minutter. Må i tillegg snu og sjekke koden igjen da jeg ble ekstremt usikker om det var riktig post, så taper 20 sekunder på det også.

17/M: Enkelt. Kjører på bortover, men er veldig sliten.

Veksler som nr. 4, litt bak Kristiansand, men et par min bak Frol 1 og Halden. Veldig skuffet over avslutningen og at jeg ikke klarte å holde det helt inn til mål. Stygg feil som jeg skal være rutinert nok til å unngå. Martin gjør en god sisteetappe og vi blir tilslutt nr. 4, 8 sek bak Tyrving på bronseplass. Blandede følelser etterpå. Umiddelbart veldig sint på meg selv for at feilen på nest siste kan ha vært avgjørende, både skuffet og fornøyd over en 4. plass, og veldig glad for at 1. laget tok gull. Artig å se at klubben løper såpass bra, lover godt for neste års stafetter!
Show comments (0)
 
NM Stafett (13/09/2015) NM Stafett (13/09/2015)