10Mila 2016 (14/05/2016)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Lugnet
Organiser: Stora Tuna OK, OK Kåre, Säterbygdens OK, Kvarnsved
Country: Sverige
Discipline: Stafett
Leg: 2
Distance: 15.54 km
Time: 86:06
Godt forberedt etter en bra precamp, og føler jeg er i rute både fysisk og teknisk. Får gå ut langt framme med mange gode løpere rundt meg.

Veldig hard start oppover bakken. Vet at jeg vil kjøre høyreveivalget, men er litt for opptatt av å følge tempoet til de foran, og ser ikke det optimale veivalget under hoppbakkene. Blir en dårlig mellomløsing rett på gjennom mye stygg skog. Tar posten greit, men taper nok litt tid på veivalget. Kjører bra og hardt på det neste langstrekket med god kontroll, og begynner å kjøre inn et par lag. Fortsetter i god stil og tar igjen noen av de bedre lagene.

Får litt for stor selvtillit etter dette og løper med for lite sikkerhet og kontroll. Går gjennom feil gafling, leser meg inn på feil sted og gjør en diger parallellfeil. Dette bidrar bare til mer stress, selv om jeg vet at jeg bør roe meg ned, og løper på veldig hardt de neste strekkene. Tar igjen mange av lagene igjen på det neste langstrekket, og går i akkurat samme felle. Blir for fornøyd med å ligge i gruppa at jeg ikke leser nok kart, og mister kontrollen i den diffuse lia. Sliter med å lese meg inn igjen, og ryker en del tid før noen etterhvert finner posten.

Stoler mer på meg selv etter dette, men sliter teknisk. Har dårlig selvtillit og klare rikke helt forstå terrenget på en god måte. Mange små, men avgjørende feil, før jeg nok en gang går på en skikkelig parallellfeil. Kommer på steinen før posten og vet at jeg enten er nord eller sør for streken. Passerer det jeg tror er et grøntfelt, så antar at jeg er på riktig retning. Kommer tilslutt til stien og leser meg inn.

Resten av løpet presser jeg svært hardt fysisk for å ta inn de lagene jeg ser foran, men hjelper lite når jeg har tapt så mange minutter i forkant og allerede avskrevet oss i tetstriden. Kjedelig å ikke takle denne etappen og løpe med så mye usikkerhet og hets. Har vært god på å holde meg rolig på stafetter og løp tidligere, så vet ikke akkurat hva som gikk gærnt denne gangen. Må få fikset det før Jukola.
Show comments (0)
 
10Mila 2016 (14/05/2016) 10Mila 2016 (14/05/2016)