KM lang (21/08/2016)
Category: Konkurranse
Map/area: Storåsen
Organiser: Frol IL
Country: Norge
Discipline: Lang
Distance: 15.1 km
Time: 95:14
Herlig løp! Tungt, krevende og med flere avgjørende veivalg. Følte meg forholdsvis fresh i beina etter ei uke med mye løping, men var forberedt på mye kjemping underveis. Fokuserte før start på at jeg ikke skulle la noen tanker om at det går tungt eller for sakte, påvirke det o-tekniske eller tempoet generelt.

Starter ganske hardt. Får fort oversikt over det meste av løypa, og ser at jeg vil kjøre en høyrevariant til første. Vurderer helt høyre, men finner ingen gode traséer, så krangler meg i stedet opp og gjennom stuprekkene. Treffer den store myra og har godt kontroll inn mot posten. Sikker og god start, og tar de neste postene bra.

Investerer litt tid til 3. post for å studere langstrekket, og ser at jeg hvertfall vil holde en venstresving den første halvdelen. Tar en litt unødig omvei helt i starten, la ikke merke til den lille stien, og hadde kanskje ikke trengt å kutte langs stien rett før veien. Vurderer litt mer rett på når jeg kommer på veien, men bedømmer at terrenget er for oppklippet og uorganisert til at det skal lønne seg. Drar i stedet hele veien rundt og tar posten greit. Nest beste tid på langstrekket, 9 sek bak Ulf som kuttet over ved 14. post, så det var nok et bra valg totalt sett. Fikk også sett en del videre i løypa.

Til 6. post vurderte jeg høyre på stien, men tenkte at det ikke var store forskjeller i høyde, og at det sannsynligvis var like raskt å treffe den lille stien (som jeg i ettertid ser at ikke bare er sti, men også et par skrenter). Gjør en liten feilvurdering, og tror myra i søkket er stien, og i stedet for å snu og finne stien bestemmer jeg meg for å dra rett på i skrålia. Grei kontroll og finner posten uten store problemer, men taper ganske mye pga. løpbarheten - ca. minuttet til Ulf som dro høyre.

Ganske greit på de neste strekkene. Kjører sikkert og bra, selv om jeg svinger litt når jeg skal inn på stien til 7. Bruker lang tid på veivalget til 10, men bestemmer meg for venstre. Gjør dessverre en ganske stor feilvurdering her, da jeg velger å kjøre over de åpne områdene, i stedet for å bare kjøre vei hele veien som var betydelig raskere. Setter meg i tillegg fast i masse grønt og drit før jeg kommer ut på det første åpne området, og blir jaget inn i skogen av en gjeng ungkalver når jeg tar av fra det nest siste. God kontroll inn mot posten, men taper hele 3 min og 24 sek til Jon som dro venstre.

Litt svingete løping mot 11 og 12, men grei fart og unngår postbom. Velger å dra veien til 13, men burde nok dratt høyre med en gang, blir løpende i mye stygt terreng som jeg sannsynligvis taper litt på. Litt bingo inn mot posten, masse nedfall og tynningshogst, så blir faktisk ganske overrasket når jeg plutselig ser grøfta og posten foran meg. #thatfeeling

Begynner å bli ganske ferdig i beina, og hjelper lite at det er så mye tynningshogst å forsere oppover mot veien. Finner ingen fine traséer og kommer i tillegg ganske skeivt ut. Ryker litt tid, men den siste halvdelen av strekket går ganske greit. Veldig tungt i skrålia mot 15, og klarer ikke helt å holde kontroll på hvor jeg løper hele tiden. Velger å dra høyere for å se hogstfeltet, og tar da posten greit. Taper ca. halvannet minutt til beste strekktider totalt på disse to strekkene, så kunne nok skjerpet inn en del tid her.

Avslutningen er ok. Bra teknisk, men lite trykk fysisk. Litt sjanglende nedover bakkene på slutten.

Totalt sett greit fornøyd med løpet. Synes innledninga er bra og stabil, og har flere gode perioder underveis. Ryker mye tid på 6, 10 og partiet 13-15, og gikk litt tom mot slutten. Var bare én drikkepost, så tror jeg kunne holdt om det hadde vært en mot slutten (skulle hatt i litt mer gel :^)). Ellers ganske fornøyd med det fysiske, føler tempoet har bedret seg ganske bra siden Night Hawk, og satser på at det hever seg et lite hakk til før NM.
Show comments (4)
 
KM lang (21/08/2016) KM lang (21/08/2016)