NM lang (08/09/2016)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Klungsetmarka
Organiser: B&OI orientering, Fauske IL
Country: Norge
Discipline: Lang
Distance: 15.16 km
Time: 94:30
Sannsynligvis det løpet jeg hadde sett mest fram til i år. Hadde sett veldig mye på kart i forkant, og lagt mange løypeforslag, så følte meg godt forberedt. Teknisk følte jeg at jeg hadde kontroll, så det eneste jeg var bekymret for var det fysiske. Hadde følt meg bra fysisk de siste ukene, men var rett og slett redd for å ikke komme inn i den klassiske langdistanseflyten, og at jeg ikke torte åpne så hardt som jeg vet jeg tåler.

Bekymringene visste seg å være reelle, og det ble det som avgjorde hele dette løpet for min del. Åpnet i et ok tempo, men klarte ikke skru om farten skikkelig. Kjente jeg ble liggende i nærmest langturtempo periodevis, noe som samtidig påvirket det o-tekniske. Legg spesielt merke til partiet 6-9. Klarte ikke ligge på forskudd i orienteringen, verken på veivalgsavgjørelsene, trasévalgene eller gjennomføringen.

Klarte aldri skru om farten til vanlig langdistansetempo, ble bare halvhjertet og dårlig. Veldig skuffende å ha en sånn dag på det som skulle bli årets beste løp... Tydeligvis masse å jobbe med mentalt, må bli mye sterkere til å skru av/på, ikke la den fysiske følelsen påvirke alt det andre underveis i løpet, og klare å finne den nødvendige spenningen som trengs. Følte meg ikke nervøs før løpet, og det er et klart tegn på at jeg ikke er der jeg skal være mentalt.
Show comments (0)
 
NM lang (08/09/2016) NM lang (08/09/2016)