Hu & Hei 2016 (08/10/2016)
Category: Konkurranse
Map/area: Bymarka
Organiser: NTNUI
Country: Norge
Discipline: Ultralang
Distance: 37.65 km
Time: 229:30
Første gang jeg løper hele Hu & Hei. Gode løyper og nydelig høstvær gjorde det hele til en herlig tur gjennom Bymarkas skoger. Litt usikker på forhånd hvor hardt jeg kunne åpne og hvor mye næring jeg måtte ha i meg, men føler jeg traff ganske bra med løpsopplegget.

1: Fant veivalget ganske kjapt. Ville ligge nærme streken, men bruke så mye sti/vei som mulig. Litt vanskelig å se hvor stien gikk i starten, og det var ganske ulendt, men tror uansett det var raskest. Kjørte på ganske greit med Jonas K, og tok inn en del tid på de foran. Ca. 20-30 sek bak Isak på inntegning av neste post, og rett bak Rasmus, som nr. 3.

2: Gutta rundt kjører varianter av rett på, men bestemmer meg for å kjøre så mye vei som mulig. Veivalget er nok bra, ser etterhvert ryggen til Isak et lite stykke foran. Vurderer å ta et skikkelig jafs, men vurderer det som best å kjøre inn jevnt utover løpet (kanskje ikke så smart i ettertid?). Taper nok litt tid etter jeg tar av stien. Litt usikker mellom myrene og blir løpende rundt mye krypfuru osv. Treffer på en kar fra Freidig inn mot posten og spør hvor langt bak jeg er, får høre at det er et par minutter, så regner med jeg har tapt en del på inngangen.

3: Venter litt på Jonas før jeg drar ut av posten, tenker det er greit å ha med noen på langstrekket for å kjøre opp tempoet. Finner et fint veivalg, ganske rett på med mye sti og vei. Gjennomfører bra og holder et greit tempo bortover. Camelbacken streiker litt, får ikke ut noe drikke, så tenker at jeg får fikse det i neste bratte motbakke. Tenkte å dra rundt sti inn mot posten, men blir litt for gira på terreng og kortere traséer, så drar rett på. Sannsynligvis ikke så dårlig, men elva som må krysses er veldig bred og dyp. Tenker som så at jeg ikke vil bade i iskaldt vann hvis jeg skal løpe tre timer til, så bruker lang tid på å lete etter en plass å krysse. Finner tilslutt en tynn, liten tømmerstokk som ligger under vann. Glatt og vanskelig å holde balansen, men går heldigvis bra. Resten av strekket går ganske greit, ser Jonas foran meg inn mot posten, så skjønner at jeg har tapt litt på elvepasseringa.

4: Finner en fin utgang og gjennomfører fint fram til Skjelbreia. Oppover bakkene mot posten fikser jeg camelbacken (slangen hadde koblet av), og får endelig i meg litt drikke igjen. Kjører jevnt og greit oppover, men synes det er vanskelig å holde kontrollen oppover lia. Leser meg inn på myra over posten, og tar den greit, men ryker nok litt tid.

5: Hadde sett mye på varianter av dette strekket på forhånd, og var ganske bestemt på å kjøre venstre rundt Skjelbreiddalen, men føler posten ligger så lavt at det er greit å bare dra rett på. God kontroll hele veien og gjennomfører bra. Stemning på bålpost, og blir motivert når jeg ser at vi skal på passering. Får også høre at jeg er nr. 2, men ca. 7 minutter bak Isak. Skjønte nok at jeg var et stykke bak fra før, men hadde håpet det var litt nærmere.

Passering: Finner gode traséer oppover, men går veldig tungt i de bratteste kneikene. Kommer på passering og prøver å få i meg litt mat, men klarer ikke helt å tygge det. Kjører i meg en halv banan og tar med meg to skiver med loff og honning ut på den neste runden.

6: Hadde sett på et lignende strekk på forhånd, så tok valget kjapt. Taper nok litt tid på starten av strekket, da jeg prøver å få ned loffskivene. Tygger i ca. 5 min på den samme biten og klarer ikke få det ned, så gir tilslutt opp og kjører i litt mer drikke i stedet. Når jeg kommer på Klefstadmyra tryner jeg en del ganger og kjenner at krampa er på vei. Sitter ganske hardt i både lår og legger, men prøver å bare glemme det og kjøre på videre. Ser Isak på stien før posten, og sekunderer ut fra det. Litt usikker inn i posten, får ikke helt kontroll på søkket før posten, så legger igjen litt tid her. Ser Rasmus når jeg er på vei ut av posten og beregner det til å være ca. minuttet, kanskje litt mer. Vet at han er ganske rå på slutten av slike løp, så blir litt stresset og prøver å skru opp tempoet litt.

7: Kjører på bra i starten av strekket og tror jeg finner et bra veivalg. Litt usikker på inngangen, men velger å dra over. Litt mye klatring og generelt opp og ned, men treffer posten bra. Ser Rasmus igjen ut av posten, men virker å være lignende avstander mellom oss. Får i meg to seigmenn, det eneste jeg klarer å spise så langt ut i løpet...

8: Velger å dra venstre, men blir veldig usikker ganske tidlig. Vurderer høyre som litt bedre, men tenker at det er bedre å bare gjennomføre så godt som mulig. Tungt fysisk, kjenner det bra i beina. Velger en litt vanskelig inngang, men kjører bare på nedover til elva, og sikrer inn fra der. Lite tidstap, men greit nok. Ser ikke Rasmus verken foran eller bak, så har ikke peiling hvordan jeg ligger an. Synes det såg ut som han tok høyreveivalget, så antar han er foran.

9: Samme problemstilling som på 5. post, men denne gangen ligger posten så lavt at jeg tenker det er bare å dra så rett på som mulig. Utrolig tungt oppover mot Henriksåsen. Såvidt jeg klarer å trippe oppover, beina er gjennomstive og skriker etter luft. Får høre at jeg er nr. 2 når jeg kommer ved Vintervatnet, og får en siste boost. Kjører så kort jeg kan fram til mål, så hopper porten ved Skistua (såvidt det gikk), og kommer tilslutt til mål som nr. 2.

Totalt sett greit fornøyd med løpet. Første gang jeg har fullført, så det var litt deilig bare det, men føler jeg klarte å disponere løpet på en fornuftig måte, og er fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre ganske ok teknisk. Ble løpende mesteparten av løpet alene, så kunne fort sviktet teknisk utover. Ender opp ganske langt bak Isak, men tror ikke jeg hadde kunnet hamlet opp med han i dag uansett. Virkelig imponerende løpt! Veldig morsomt å løpe, så neste år vurderer jeg å prøve å satse litt ekstra mot det. Har ikke vært all verden til oppladning eller trening siden NM, men går heldigvis en del på grunnformen. Neste år får jeg prøve å holde sesongen helt ut til Oktober!
Show comments (2)
 
Hu & Hei 2016 (08/10/2016) Hu & Hei 2016 (08/10/2016)