Tiotestløp, natt (21/04/2017)
Category: Trening
Map/area: Falstad
Organiser: Frol IL
Country: Norge
Discipline: Natt
Distance: 7.08 km
Time: 48:08
Litt nysnø i terrenget, et par dager med regn, og 2 grader gjorde at dette ble en kald affære. Når jeg løp tilbake til bilene etter målgang var jeg 90 % sikker på at den ene tåen min hadde forfryst og knekt rett av. Regnet hadde i tillegg gjort myrene ekstra våte, og når det i tillegg er bra med undervekst i dette terrenget ble det veldig tungt.

Brukte mer tid før start i dag for å komme i riktig tankesett. Prøvde å simulere løpet som en etappe på Tio/Jukola der jeg starter solo et par minutter bak teten. Åpnet kontrollert til første. God kontroll og bruker muligheten til å planlegge det neste strekket. Velger en svak høyrevariant, tror ikke så mye annet var aktuelt. Bra gjennomføring stort sett, men to steder dropper jeg litt mye ned og tar litt ekstra høyde - sørøst for 9. posten, og nordøst for 2, på den store myra. Kunne nok lagt meg nærmere streken, selv om jeg ikke er helt sikker på løpbarheten i lia. Tror jeg kunne spart en 15-20 sekunder med bedre gjennomføring siste del av strekket.

Tar 3. posten bra, og bruker litt tid på veivalget til 4. Bestemmer meg for å dunke rett på over stupene, noe som går bra, også finner jeg en fin linje resten av strekket. Ryker 10-15 sekunder i posten da den var satt ut feil (fikk beskjed om det på forhånd, men glemte det der og da). Prøver å ligge på høydene til 5 for å unngå de våte, seige myrene, og tar posten bra. Overraskende tydelig i skrålia inn mot posten. Finner en fin linje mot 6, og flyter på bra. Litt skeiv kurs mot 7, går med 5-10 sekunder på en unødvendig sving. Også litt hakkete følelse til 8, men går greit.

Veldig usikker på langstrekket. Føler ikke jeg finner noen gode alternativ, så vurderer å dra høyre i starten - til den lille stien, også prøve å holde skrålia og komme inn på det øvre platået igjen. Kommer litt langt høyre i starten, da jeg er litt for opptatt av å planlegge strekket, men finner gode traséer fram mot stien. Ser at skrålia ser ganske stygg ut, så velger å dra helt ned på myra. Veldig seigt og tungt oppover mot posten, og tror kanskje det totalt sett ble flere høydemeter enn et eventuelt venstreveivalg. Usikker på tidstap, men tror jeg taper litt på veivalget, også ryker det 15-20 sek i posten på slurv.

De to neste postene går bra. Føler aldri jeg har 100 % kontroll i lia her, men det tror jeg aldri jeg har hatt heller. Blir litt for rask mot 12, tror jeg kunne spart litt høyde i starten med en litt kvassere kurs og bedre kartlesing. Går uansett fint fram til rett før posten. Tar litt lett på det fra myra og inn, tenker at jeg kommer sikkert til å se refleksen uansett. Blir en liten sving før jeg forstår hvor jeg er, og taper 20-30 sekunder på det. Liten bue mot mål også, men tro ikke jeg taper særlig mye på det.

Totalt sett ganske fornøyd med løpet. Litt å plukke på her og der teknisk, men absolutt en stor forbedring fra onsdagens løp. Følte meg ikke like pigg fysisk i dag, klarte ikke helt å ta meg ut skikkelig eller presse godt opp bakkene og langs myrene. Tror kanskje det er delvis fordi jeg var litt sliten før løpet, men også fordi det var vanskelig å få en god følelse i terrenget i dag. Ekstremt tungt, og ganske tregt, så tror det ble sånn for alle. Føler uansett at formen begynner å bli solid, så får satse på litt mer overskudd fram mot Tiomila.
Hide comments (1)
MS: Bra løp, men du burde nok ha løpt på 46
Post new comment
Save
 
Tiotestløp, natt (21/04/2017) Tiotestløp, natt (21/04/2017)