10Mila 2017, 8. etappe (30/04/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Partille
Organiser: IFK Göteborg
Country: Sverige
Discipline: Stafett
Leg: 8. etappe
Distance: 10.73 km
Time: 58:43
Etter litt uflaks og trøbbel tidligere på natta var vi ikke der vi hadde håpet på, men det var fortsatt muligheter for å løpe seg opp. Var ganske avslappet før start, delvis fordi jeg var skikkelig trøtt og gjennomfrossen - tross seks lag på overkroppen og trippel bukse. Klarte å gire meg opp ved å være skikkelig offensiv i målsetninga for etappen. Bestemte meg for å gå ut med innstillinga om å løpe inn på teten, uten å være helt hodeløs i løpinga. Skjønte at det kom til å bli svært vanskelig, skjønt ikke umulig, men måtte ha veldig gode bein. Føltes ok på oppvarminga, men kjente at det kanskje ikke var helt den formen jeg håpet på.

Åpnet ganske kontrollert. Så fort at det var langt til første post, men var godt forberedt og klar over at de fleste veivalg i den retningen ville starte med en rett på variant oppover lia. Brukte tida godt og plukket ut de traséene jeg ville bruke. Stort sett bra gjennomføring, men skortet kanskje litt den siste delen inn mot posten. Svingen før veien ble i overkant lang, det var unødvendig å dra gjennom grøntfeltet, og jeg kunne nok løpt vesentlig kortere og mer effektivt. Taper litt over minuttet til Tranchand, som valgte et annet veivalg, men det meste kommer nok av løpsfarta.

Vurderte venstre for kollen til andre, men var redd for løpbarheten. Ser på GPS-trackinga at det var rundt 20-30 sekunder raskere å løpe rundt, kanskje fordi stien over kollen ikke var særlig bra. De neste tre postene går veldig bra. Føler jeg har bra kontroll på kartet og at jeg flyter godt gjennom skogen. Blir tatt igjen av Frédéric Tranchand på vei inn mot 4 (så i ettertid at han hadde vært ganske tett bak meg helt siden kollen på vei mot andre post), og legger meg i ryggen hans. Klarer å holde kontrollen selv, men merker at det blir en markant fartsøkning.

Vi skilles uansett ganske tidlig på det neste strekket, da han bestemmer seg for å løpe ganske langt rundt til høyre langs veien. Kanskje burde jeg blitt med på hans valg, men jeg følte meg veldig sikker på at mitt veivalg var det beste. Taper totalt ca. 45 sekunder til Tranchand på strekket, men tror det går mye på løpsfarten, og at den siste delen av strekket ikke var optimalt gjennomført. Ble en slags mellomløsning mellom å løpe mer langs streken, eller følge stien lengre.

Løpt ganske stabilt fram hit, men kommer nå inn i løpets dårligste periode. Til 7 drar jeg bevisst ut mot høyre i starten for å unngå myrene. Ikke så dumt det, men i troen på at jeg ligger til høyre for streken overkompenserer jeg voldsomt mot venstre og får en dum S-sving på strekket. Bruker litt tid på å lese meg helt inn før jeg gjenvinner kontrollen og finner posten. Ryker rundt 20 sek. Litt stresset går jeg ut på åttende strekket uten å ha en konkret plan. Tenker å dra en venstrebue for å spare høyde, uten å vite om jeg faktisk sparer høyde på det, og mister i tillegg kontrollen. Tar meg igjen ved skrentene og den store kollen, og finner posten, men taper 30-40 sekunder på det.

Får øyekontakt med unggutten fra Fredrikstad som startet et par min foran meg idet jeg nærmer meg posten. Ser at han senker farta og gjør seg klar til å feste dobbel hengelås på Frol-trøya, så bestemmer meg for å gi han litt jobb i motbakkene på vei til 9. Ser ingen andre gode alternativt, så prøver å gjennomføre så bra som mulig ganske rett på. Fin flyt og tar posten bra.

De siste to postene gir ikke veldig store utfordringer teknisk. Får så bra overblikk når man tar posten ovenfra, og er i tillegg ganske store, tydelige detaljer langs streken. Litt sliten, og blir i tillegg litt pysete med det ujevne, gjørmete underlaget, men kommer meg greit til mål.

Totalt sett bra fornøyd med etappen. Løper offensivt store deler av løpet og klarer å holde meg skjerpet og velge gode traséer. Lite tidstap, men ser i ettertid at jeg kunne optimalisert en del, og at jeg spesielt taper på noen parti - mest nevneverdig mellom 6 og 8. Føltes ok fysisk, men kjente at jeg manglet de skikkelig gode beina. Vært litt småtung på noen av øktene her nede, så egentlig fornøyd med at det ikke var verre. Litt kjedelig at det ikke gikk så bra totalt sett, men samtidig godt å se at vi kan ligge såpass høyt selv med mye uhell og uventede hendelser. Lover godt foran Jukola og andre stafetter, der skal det revansjeres!
Show comments (2)
 
10Mila 2017, 8. etappe (30/04/2017) 10Mila 2017, 8. etappe (30/04/2017)