KM sprint re-run (24/05/2017)
Category: Trening
Map/area: Heimdal Vest
Organiser: OL Trollelg
Country: Norge
Distance: 3.97 km
Time: 15:14
Løp KM-løypa fra forrige helg som den første av to hardøkter i dag. Kjørte dermed løypa med utgangspunkt i at det var en kvalikk, så prøvde å løpe sikkert og stabilt, og flyte godt gjennom, uten å ta ut alt.

Litt tynt sammenligningsgrunnlag med de som løp forrige helg. På den ene siden regnet det mye, så det var veldig sleipt og ekkelt å løpe, og i tillegg går det nok med noen småsekunder når det ikke er poster ute og man må finlese inn i hver post. På den andre side trengte jeg ikke å stemple. Prøvde å stoppe litt på hver post og stemple med klokka, men tror nok jeg tjente litt i enkelte partier.

Sammenligning av strekktider i forhold til TEMP:

1. - 2 sek: Usikker på hvor startpost var, så kan godt hende jeg egentlig hadde dårligere strekktid her. Synes jeg fant et bra veivalg og gjennomførte bra, klarte å lese litt fremover samtidig som jeg åpnet i bra fart.

2. + 2 sek: Grei gjennomføring. Litt nøling inn i posten og litt forsiktig nedover det glatte gresset.

3. likt: Bra trøkk. Brukte strekket til å planlegge videre.

4. - 4 sek: DSQ. Synes kartet var dårlig tegnet her, er jo omtrent umulig å se at man ikke kommer gjennom i fart. Kan hende høyre var bittelitt raskere uansett.

5. + 7 sek: Gjorde det enkelt, antok at veivalgene ikke skilte særlig. Tok nok feil der, men taper også tid helt i starten ved å unødvendig løpe gjennom en sikk-sakk trapp.

6. + 13 sek: Håpløst. Løp uten kompasset som jeg glemte på hybelen, men burde uansett vært mer fokusert i skogspartiet. Stempler feil og ryker mye tid.0

7. + 12 sek: Ryker vel opp mot 20 sekunder her, siden strekktiden min går fra et lite stykke sør for 6. post. Hadde ikke vært en problemstilling på løp der jeg hadde sett posten, men burde fulgt bedre med. Ganske liten sti, så lett å overse.

8. + 1 sek: Grei skuring, fikk planlagt litt fremover.

9. + 3 sek: Var nok kortere rundt venstre, men prøvde å løpe litt med tanke om at det var touch-free og at jeg kunne ha fart gjennom posten.

10. + 5 sek: Planla å løpe høyre, men surrer med retningen uten kompass og blir ufrivillig dratt med høyre. Burde hatt en bedre utgangsplan uansett. Hadde ikke postbeskrivelsesholder, så stemplet på feil side av gjerdet. Tapte nok derfor et par småsekunder til egentlig.

11. + 5 sek: Tenkte løpe en høyrevariant, men fant fort ut at det var bedre rundt venstre. Taper nok litt tid på å ikke gå venstre med en gang, men hadde allerede startet på strekket og måtte bare gjøre det beste ut av det. Bra gjennomført forøvrig, og fikk planlagt mye fremover.

12. - 1 sek: Bra veivalg og gjennomføring.

13. likt: Greit.

14. + 1 sek: Greit. Mulig det var raskere å løpe ned på asfalten, spesielt i dag når det var så vått og glatt.

15. + 1 sek: Bra veivalg. Kunne nok vært litt mer på forskudd i starten og hatt bedre trøkk ut fra posten, men kom seg etterhvert.

16. + 1 sek: Bra, men kunne igjen vært tøffere ut fra posten.

17. - 2 sek: Bra, fikk planlagt siste del av løypa.

18. + 3 sek: Hadde vel vært greit å funnet stien midt på strekket, men ellers greit.

19. likt: Greit.

20. + 2 sek: Greit.

21. likt: Greit, litt usikker på akkurat hvor stemplinga er.

M. + 1 sek: Grei spurt.

Veldig variert gjennomføring totalt sett. Fram til 4, sett uten DSQ, er det ganske bra. Holder bra fart og løper stabilt teknisk. Partiet fra 4. post og til 7 er derimot veldig dårlig, og ryker 10 sekunder til her. Skjerper meg mer etter dette, klarer å holde opp trøkket litt bedre, tar gode veivalg og gjennomfører bra. Ligger mer på forskudd og klarer å ta meg tid til å planlegge strekkene. Taper 9 sekunder ift. TEMP fra 10 og til mål, så bra fornøyd med det. Føler uansett at denne sprinten gav ok svar. Stemmer bra teknisk i store deler av løypa, og kjennes ut som at sprintformen begynner å bli bedre.
Show comments (0)
 
KM sprint re-run (24/05/2017) KM sprint re-run (24/05/2017)