NC mellom (05/06/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Budor
Organiser: Hamar OK/Løten OL
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 6.37 km
Time: 33:42
Gira før dagens løp. Føler jeg så langt i sesongen har kastet bort to gode sjanser til å vise meg frem i senior-sammenheng i form av NM natt og NM sprint, så hadde lyst til å klinke til i dag. Var litt sliten i beina før start, etter gårsdagens sprintstafett og en litt lengre tur på kvelden, men kjente jeg var skikkelig gira og mentalt klar for distansen.

Hadde satt meg som mål å ha konkrete planer for hvert strekk, noe som skulle føre til at jeg kunne løpe med en mer offensiv holdning gjennom hele løpet. I tillegg skulle jeg løfte blikket, se langt fremover og bruke kompasset skikkelig. Føler jeg klarte å gjennomføre disse målene ganske bra i starten, foruten kompassarbeidet som ble litt vinglete pga. mye bjørkeris, men at det utover løpet ble slappere og slappere.

Åpnet greit. Synes det var litt vanskelig å lese seg inn i starten, men kom meg ganske raskt inn i det. Litt unødvendig venstresving, men tenkte det var greit og raskt å safe med bekken. Fin kurs til andre, og grei kontroll til tredje via myra. Vingler på kursen til fjerde pga. bjørkeris og klarer ikke helt justere underveis, men bruker litt tid inn mot posten, løfter blikket og tar den greit. Ryker 5 sekunder.

Har kommet bra i gang med løpet og føler det løsner litt. Synes det svarer greit fysisk og klarer å løpe offensivt. Taper noen sekunder til 8, både fordi jeg velger å løpe utenfor myra, noe som gjorde at det ble en del smågrønt og diverse å passere, og fordi jeg kommer litt lavt. Føler jeg passerer rett nord for streken på det lille utspringet, men kommer tydeligvis litt lavere enn jeg først trodde og taper 10 sekunder.

Har lagt en konkret plan for langstrekket om å ligge nærmest under streken første halvdel av strekket, også ta posten fra myrsiget som går mellom kollene. Gjør en tidlig parallellfeil med myrene og orienterer ut fra helt feil sted. Er ikke nøye nok med kompasset, og glemmer å dobbeltsjekke, så blir løpende litt svingete mens jeg prøver å forstå hvor jeg er. Blir en del nøling og usikkerhet, men finner det ut tilslutt og tar posten bra etter det. Ryker uansett 15 sekunder på strekket.

Tar 10 og 11 bra. God kontroll og fin flyt. Bra første halvdel av tolvte strekket, og har egentlig god kontroll hele veien. Skjønner egentlig lite inn i posten, synes ikke kartet er helt bra her. Følte det var en del lengre mellom myra og søkket enn det kartet gav inntrykk av. Kunne uansett sett posten hvis jeg hadde løftet blikket mer, og spart meg for en del sekunder med stilleståing og undring. Taper nye 15 sekunder.

Grei skuring til 13. Veldig tungt oppover bakken på langstrekket. Blir nesten løpt fra av ei veterandame fra Nydalen i starten, og blir litt nervøs for farta. Klarer å skru om etterhvert, men føler ikke jeg finner særlig gode traséer. Veldig vanskelig å se overgangene mellom myr, snaufjell, og områdene med bjørkeris, og glemmer i tillegg å bruke kompasset, så får en skikkelig krok. Mister helt kontrollen og kjenner at panikken begynner å nærme seg. Veldig redd for å ødelegge løpet som foreløpig har vært ganske dugelig. Peiler meg inn med kompasset og treffer på bekken, derfra er det ganske greit. Taper 30-40 sekunder, og blir ganske irritert på meg selv.

Avslutningen er grei teknisk, men veldig dau i beina. Sliter med å ikke snuble nedover bakkene, og klarer ikke helt være på forskudd med trasévalgene. Tar 15. post bra, men burde kuttet gjennom den blåe myra til 16, og løper veldig svingete og rart til 17, ganske nervøs følelse over det. Taper rundt 15 sekunder totalt, så totalt sett litt for dårlig avslutning. Grei spurt, men føler ikke jeg klarer å ta meg ut skikkelig.

Totalt sett et ganske bra mellomdistanseløp. Har rundt 1:15-1:30 min tidstap, ikke altfor gærnt, men misfornøyd med måten tidstapene kommer på. Gjengangeren er at jeg løper dårlig på langstrekkene. Mister kontrollen både på 9 og 14, og har i tillegg en del smårusk. Fysisk føltes det tyngre og tyngre, og hadde veldig lite å spa på med mot slutten, men veldig oppløftende å se at farta var såpass bra likevel. Har hatt en del bekreftelser tidligere i år på at jeg har hatt framgang fysisk, men er ikke før nå at jeg føler jeg har bekreftet det for meg selv. Artig at resultatet ble såpass bra. Perser nasjonalt i seniorsammenheng, og er veldig fornøyd med det. Føler det skal være mulig å heve formen ytterligere hakk før Jukola og O-festivalen, så gleder meg til fortsettelsen!
Show comments (2)
 
NC mellom (05/06/2017) NC mellom (05/06/2017)