KM mellom - Verdal 2-dagers, dag 1 (10/06/2017)
Category: Konkurranse
Map/area: Leirsjøen
Organiser: Verdal OK
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 4.67 km
Time: 27:53
KM mellom. Gira før start, morsomt med mellomdistanse i et skikkelig knudrete trønderterreng. Innstilt på at det kom til å bli tøft fysisk, så skulle passe på å være på hugget teknisk hele veien.

Åpner litt hardere enn planlagt. Synes posten var ganske grei med myren som sikkerhetsmargin, så tok den fint. Finner en fin trasé til andre post også, og treffer bra. Vurderer venstre til tredje, men litt usikker på skrålia ved 10, så drar i stedet rett på. Usikker om det var det beste veivalget, men tror jeg gjennomfører greit uansett.

Drar svakt høyre til fjerde for å unngå bittelitt høyde. Burde nok lagt meg svak venstre i stedet, men vanskelig å se at gikk en myr der i fart. Finner gode traséer og tar 5 og 6 bra. Trøkker på bortover mot 7 og 8, ser langt og har god kontroll.

Veldig usikker på veivalget til 9. Redd for skrålia på venstreveivalget, og føler høyre er ganske likt som rett på. Blir en slags variant rett på, men finner ikke særlig gode traséer og gjennomfører dårlig. Taper 20-25 sekunder her. Taper likedan 20-25 sekunder til 10, både fordi jeg burde løpt høyre i starten og spart høyde, og at jeg kanskje skulle ha fulgt myra lengre, også fordi jeg tar en unødvendig sving inn i posten.

Begynner å bli litt sliten, men føler jeg klarer å holde et greit trøkk videre. Stabil gjennomføring mot 11 og 12, selv om jeg synes kartet var litt rart på førstnevnte. Taper endel unødvendig tid på både det trettende og fjortende strekket. Litt for gira etter å ha løpt greit teknisk så langt, så blir både defensiv, og bruker samtidig alt for lite tid på å lese kartet. Planen er å løpe ganske rett på på begge strekkene, men i stresset skeiver jeg ut og kommer ut på stien i stedet. Ryker rundt 20 sek totalt. Ellers er avslutninga grei.

Totalt sett greit fornøyd. Ganske stabilt teknisk, men ser i ettertid at det er en del småpirk. Burde hvertfall kunne spart meg for tidstap ved 9 og 10 post ved å investert litt mer tid i planleggingen av strekket. Skulle også vært mer offensiv og holdt bedre trøkk i kartlesinga mot slutten, men begynte vel å bli litt sliten i tillegg. Fysisk svarte det greit, selv om jeg kjente hardøkta fra i går i beina. Tror også at det var vanskelig å få særlig gode svar fysisk i et såpass tungt og fysisk krevende terreng. At det gikk tungt i dag var nok en felles følelse i startfeltet. Var uansett et veldig morsomt løp med bra løypelegging. Kult med en del variasjon, og artig med fine veivalgsnøtter underveis.
Show comments (0)
 
KM mellom - Verdal 2-dagers, dag 1 (10/06/2017) KM mellom - Verdal 2-dagers, dag 1 (10/06/2017)