Forkortet lang jaktsstart - Verdal 2-dagers, dag 2 (11/06/2017)
Category: Konkurranse
Map/area: Leirsjøen
Organiser: Verdal OK
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 10.58 km
Time: 61:19
Usikker på hvilken taktikk som ville lønne seg i dag, siden forspranget ikke var veldig stort, men bestemte meg for å kjøre hardt fra start og prøve å holde det helt inn.

Finner ingen direkte fine traséer til første post, men trøkker på bra og tar posten greit. Mulig en svak venstrevariant hadde vært bedre. Bruker bakken opp til posten på å planlegge langstrekket. Ser tidlig at jeg vil komme meg på slepet og dra venstre hele veien. Gjennomfører bra, og føler jeg holder bra fart bortover. Tenker først dra helt til den store myra, men velger å dra mer direkte og orientere meg på myrene bortover. Litt varierende løpbarhet, men for det meste ganske bra.

Litt rask ut av andre post, tenker at jeg skal prøve å spare småsekunder der jeg kan, så forenkler, men tar en litt for dårlig kurs. Kommer på utspringet nord-vest for posten i stedet for hjelpekollen, og gjør en liten parallellfeil. Ryker rundt 25-30 sekunder her. Blir litt stressa av det, og løper litt dårlig ut av posten. Ikke helt kontroll, men finner greit fram. Kommer kanskje litt høyt inn på stien. Litt redd for løpbarheten der stien svinger, så velger å kjøre sti hele veien. Taper nok litt på det, og ryker nye 25-30 sekunder på dette strekket. Ellers tar jeg posten greit.

Mye finlesing, tekniske parti og tildels oppstykket terreng i ø-gaflinga, men føler jeg har bra kontroll og ok flyt gjennom postene. Er litt defensiv etter de to foregående postene, men løsner litt etterhvert. Ser at jeg legger igjen noen småsekunder på de første strekkene, men at jeg løper raskere og mer bestemt etter det.

Var lenge i tvil på veivalget til 11, og bestemte meg egentlig ikke før jeg nesten var på 10. post. Tenker lia man må forsere på høyreveivalget blir for stygg, så velger å dra venstre. Bra gjennomføring, men taper hele 20 sekunder til Ulf. Vet ikke om det ryker pga. dårlige trasévalg i starten, mye sjanglete løping mot slutten av strekket eller rett og slett pga. løpsfarta.

Vurderte å gjøre det enkelt og dra venstre til 12, men tenkte at den ekstra lengden pluss gjerdepasseringen utelukket det valget. Løper bevisst høyre for å få kontakt med myra, men kommer for langt og skjønner det ikke før jeg plumper uti. Tar posten greit fra her, men taper 10-15 sekunder på det. Drar nytte av sti i starten på det siste langstrekket, også prøver jeg å holde meg ganske nærme streken resten av strekket. Fungerer greit og føler jeg klarer å presse ganske bra opp bakkene.

Har ikke sett noen løpere enda, så tenker jeg har grei kontroll. Safer kanskje i overkant mye mot slutten av løpet, ser jeg taper rundt 30 sekunder til Jo, og 50 til Yngve, på de siste tre strekkene. Gjennomfører ikke 16 særlig bra, og tar feil av noen stier, men ellers har jeg vel bare vært for defensiv og treg. Litt samme tendensene som i går, så må prøve å skjerpe meg på dette.

Totalt sett et greit løp. Åpner bra, men blir litt mye småtteri til tider og en del unødvendig tidstap. Veldig seigt løp fysisk, men det meste av det kommer nok bare av at terrenget er så tungt. Man føler aldri man har særlig til fart og flyt bortsett fra når det går nedover. Veldig bra og krevende løyper, fornøyd med at jeg klarte å ta meg tiden til å finne de beste trasévalgene, tror jeg tjente på det tilslutt.

Godt å holde unna totalt, selv om det var mer knepent enn jeg trodde når jeg passerte målstreken. Var nok bra at jeg ikke så meg bak særlig ofte, tror jeg hadde blitt litt ekstra stressa av det.
Show comments (3)
 
Forkortet lang jaktsstart - Verdal 2-dagers, dag 2 (11/06/2017) Forkortet lang jaktsstart - Verdal 2-dagers, dag 2 (11/06/2017)