O-festivalen sprint (23/06/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Kåsen
Organiser: Freidig SPK
Country: Norge
Discipline: Sprint
Distance: 3.2 km
Time: 14:34
Hadde gledet meg til dagens løp. Er ikke så ofte vi løper skogssprinter, og spesielt ikke i så særegent terreng. Skjønte at målestokken ville bli en utfordring i skogen da alt går så mye raskere, så planen før start var å åpne kontrollert fram til passering også trøkke på mot slutten. Skulle også være bevisst på å få med meg de fleste detaljene underveis på strekkene, ikke bare løpe på kurs og prøve å ta meg inn underveis.

Teknisk start, med ganske lite detaljer og en del retningsforandring. Åpner kontrollert og tar de to første postene bra, er trygg på kompasset og plukker detaljer underveis. Ser ingen tydelig gode trasévalg til tredje, så går for en rett på variant. Holder kontrollene hele veien og tar posten bra. Setter meg litt fast i den lille dammen helt i starten, men er ikke mange sekunder tidstap.

Har konsentrert fullt om de tre første postene, så ligger ikke særlig på forskudd. Har en bra retning ut av posten og ser fjerde fra lang avstand, så tar den heldigvis greit. Litt kronglete veivalg til femte, men holder kontrollen ved myrene til venstre for streken. Liten sving inn i posten, så taper 5-10 sekunder her.

Legger meg høyt oppe til seks, og ser tidlig at jeg vil på stien til venstre mot sju. Ligger på etterskudd på orienteringa på vei ut av posten, men vurdere høyre-veivalget som litt mer kupert, så går for venstre. Får endelig litt tid til å planlegge fremover, og til å slippe på litt. Planlegger de neste strekkene og partiet mellom 8 og 11 er sikkert og bra. God gjennomføring av løpet så langt, leder med 16 sekunder på 11. post.

Når jeg stempler på 11. post ser jeg plutselig ryggen til Gaute og Håvard, som startet 1 og 2 min foran. Blir i overkant gira og tenker umiddelbart at jeg må kjøre inn dem på det neste strekket. Mister litt oversikten på stien, klarer ikke helt tolke alle de forskjellige åpne områdene og fargene. Blir rett og slett litt på etterskudd. Idet jeg passerer jordvollen ved husene leser jeg 17 som 12, og gjør en idiotisk blunder. Stempler på 17 og legger i vei mot 16. Er ikke før jeg planlegger videre og ser at tallene på postene går nedover at jeg skjønner feilen. Blir jævlig frustrert og forbanna, og legger umiddelbart i vei tilbake mot 12. Klarer i sinne å stikke innom en post på det svarte krysset vest for posten for å stemple, selv om jeg ser at det er en stemplingsbukk og ikke en touch-free skjerm. Håpløst! Ryker 30 sekunder på dette strekket, og frykten for at løpet er ødelagt kommer sigende.

Drar med meg stresset videre på de neste postene. Tar meg ikke tid til å legge gode planer og gjør småfeil. Muligens raskere å spare høyde til 14, og burde løpt inngangen til 15, og ikke over jordvollen. Ryker et par sekunder på slurv rett og slett. Får heldigvis et ganske greit strekk til 16 for å roe meg ned, og har jo allerede planlagt 17. post... Løper stødig og bra inn til mål, foruten litt optimalisering til 17 og litt nøling inn mot 18. Klarer å plukke inn en del sekunder, men kommer fortsatt 7 sekunder for sen til å ta hjem seieren.

Veldig kjipt der og da. Føles utrolig kjipt at jeg mister seieren på en helt hodeløs feil, spesielt når resten av løpet var såpass stabilt og bra. Uansett bra fornøyd med resultatet, da det er langt bedre enn noe jeg har gjort i seniorsammenheng i NC før. I tillegg var det vanskelig å være snurt når jeg koste meg like mye som i dagens løype. Kult terreng og gode løyper, krevende og variert! I tillegg godt å se at formen og farta er bra, og at jeg klarer å følge planen min nesten hele løpet. Tar lærdom av dagens feil og bruker det som motivasjon videre!
Show comments (0)
 
O-festivalen sprint (23/06/2017) O-festivalen sprint (23/06/2017)