O-festivalen mellom (25/06/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Kåsen
Organiser: Freidig SPK
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 6.21 km
Time: 33:06
Ble mye styr etter løpet i går, først og fremst pga. mye interesse rundt en viss geit, så brukte en del tid på å nullstille innenfor dagens mellomdistanse. Som de to foregående dagene var jeg forberedt på masse detaljer på kartet og mye fin-orientering. Kjørte igjen samme plan, og fokuserte på å åpne kontrollert, la teknikken styre farta, og orientere fra detalj til detalj.

Krevende førstepost. Får med en gang bruke detaljorienteringen som jeg hadde vært forberedt på. Plukker med meg stein, kolle, stein, sti, høydepunkt, også rett ned i posten. God følelse og bra start. Mange ulike traséer til andrepost. Trekkes umiddelbart under streken, da jeg ønsket å løpe rett over en av de lille dammene en gang i løpet av helga. Tar nok ikke et veldig bra veivalg, hadde nok gått atskillig raskere å ligge litt høyre for streken, men gjennomføringen er ok, og klarer å opparbeide en viss flyt. Taper nesten 20 sekunder til bestetid.

Roer farta når jeg ser vi går inn en skikkelig postplukk i et diffust og detaljert terreng. Bruker kompasset og løfter blikket til 3, bruker det åpne området inn mot 4, men kommer litt langt venstre. Ryker 10 sekunder, men føles ikke så gærnt akkurat da. Bruker litt lite tid på å planlegge neste strekk, men tenker at rett på kan ikke vær altfor dårlig. Gjennomfører greit, men stanger i mye steinur og steinblokker, og nøler litt inn i posten. Får ikke helt følelsen med grøntfeltet. Taper 10 sekunder.

Vurderer å kjøre raskt og enkelt rundt venstre, men klarer heldigvis å motstå fristelsen. Orienterer godt på detaljene underveis og løper med bra flyt og kontroll. Treffer posten bra, men ryker et par sekunder før jeg stempler, da jeg leser feil på postbeskrivelsen og tror jeg skal på 151, ikke 51. Konkluderer kjapt med at 1-tallet har forsvunnet (enough said...), stempler, og drar videre. Drar med meg litt usikkerhet mot neste post. Ligger ikke på forskudd og tar litt lett på det. Må ut mot kollen for å ha kontroll og treffer posten, dog med 5 sekunder tidstap i bagen.

Hadde sett for meg et langstrekk ala 8. post på forhånd, så var tidlig sikker på at jeg ville dra en venstrevariant. Tar med meg stien underveis og får tydelige, sikre detaljer omtrent hele veien. Har full kontroll helt fram til gropa og høydepunktet i postringen. Sikter inn kompasset, men tar det nok litt raskt og kommer dermed litt skeivt. Finner tilslutt posten, men taper i tillegg tid her pga. nytt krøll med postbeskrivelsen. Siden jeg trodde jeg allerede hadde stemplet på 151 var jeg helt sikker på at postnummeret skulle være noe annet. Får et lite panikkanfall da jeg tror jeg har stemplet feil tidligere, men klarer raskt å rasjonalisere hva som har skjedd, og får roen tilbake. Ryker uansett 15 sekunder, og begynner å få en litt dårlig følelse etter alle disse små tidstapene.

Drar med meg usikkerheten videre, vingler mot 9 og taper flere sekunder. Har ingen god plan for 10, men klarer å ta meg inn ved bekken og kollen. Tviholder på kompasset mot 11 og tar posten bra, og akkurat da jeg føler jeg begynner få tilbake flytfølelsen går jeg på en ny smell på 12. Kommer litt skeivt i starten, men finner bekken og følger den opp mot posten. Har egentlig forståelse for hvor posten skal ligge, men akkurat i det jeg er på vei dit synes jeg at høydepunktet ved bekken ser veldig lik ut som en stein. Skjønner egentlig at det er feil, men tar like så godt en liten runde før jeg drar til der posten egentlig ligger. Veldig slapt, ryker 20 kjipe sekunder her.

Får et lett strekk til 13 for å roe skuta. Tar posten bra og får planlagt litt videre. Veldig skeiv kurs til 14, blir litt nøling før jeg klarer å justere retningen og etterhvert tar posten greit. Ryker dog 10 nye sekunder, men føltes heldigvis ikke ut som et tidstap der og da. Ser at langstrekket til 15 blir siste mulighet til å kunne trøkke på over lengre tid, før postplukken mot slutten, så skrur om til fullt fokus. Holder kontrollen langs myra, og plukker deretter smådetaljene fram mot posten. Får med meg den lille myra og nesa før stien, og myra, stien og skrålia inn mot posten. Bra! Tar igjen Vegard Danielsen her, og vi blir liggende å pushe hverandre resten av postene. Holder kontrollen greit, selv om jeg føler meg skikkelig ferdig, og klarer å samle sammen nok krefter til en grei avslutning.

Veldig sliten i mål, men fornøyd med at jeg klarte å nullstille etter i går og gjennomføre et ganske bra teknisk løp. Ser i ettertid at det var en del småfeil og noen feilvurderinger, men det er nok vanskelig å slippe unna i dette terrenget, og spesielt på en såpass teknisk krevende mellomdistanse. Sykt kult at det holdt til en ny seier, hadde et lite håp om det på forhånd, så utrolig morsomt at det faktisk gikk. Tror det er første gang noensinne at jeg har klart å prestere jevnt og godt på mine hovedmål ila. en vår- eller høstsesong, henholdsvis Jukola og alle løpene på O-festivalen. Desto bedre var det når vi klarte å få 7 frol-løpere innenfor topp 15! Må også nevnes at det er veldig kult å få servert så bra og krevende løyper for tredje dag på rad. All kudos til Freidig for knallgode løyper og et kjempearrangement!
Show comments (0)
 
O-festivalen mellom (25/06/2017) O-festivalen mellom (25/06/2017)