NC sprint (19/08/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Nordnes
Organiser: Varegg IL
Country: Norge
Discipline: Sprint
Distance: 3.87 km
Time: 16:20
Usikker på formen i forkant av løpet grunnet en liten forkjølelse forrige helg. Føltes heldigvis ganske bra de siste dagene før, og kjente at jeg i det minste hadde overskudd. Lenge siden siste sprintløp, men fikk bare gjøre det beste ut av det og prøve å løpe så bra som mulig. Sjeldent løpt bra på sprint i Bergen, så håpet på en god gjennomføring i dag.

Enkel førstepost, bruker tiden til å finne veivalget til andre. Ser ganske tidlig at jeg vil unngå høyden som kommer med høyreveivalget, og drar derfor venstre. Finner riktig veivalg til 3, men er litt for lite i forkant på selve finorienteringen, og drar unødvendig rundt det lille huset på vei ut av posten. Ryker ca. 10 sekunder på det. Videre løper jeg bra til fjerde og femte. Finner greie veivalg og gjennomfører bra.

Ligger ikke helt på forskudd når jeg skal begi meg ut på langstrekket til 6, men ser i det jeg løper mot fjerde at Andreas, som startet minutttet foran, kommer tilbake, så tar en sjanse og satser på at han har valgt det riktige. Løper derfor bare tilbake, og får ganske kjapt overblikk og kontroll over veivalget. Bra gjennomføring, men ryker et par sekunder helt i starten, der jeg burde fortsatt igjennom posten. Bruker langstrekket til å lese videre, og løper bra på 7, 8 og 9.

Veldig usikker på veivalget til 10. Ser at Andreas løper høyre, og vurderer det selv, men ser at posten ligger på innsiden av muren, så bestemmer meg for å løpe venstre og få en ganske rett linje inn i posten. Tror ikke veivalget var så dumt, men ser på gps-sporet at jeg taper nesten 10 sekunder rett etter stempling på 9. post, fordi jeg står i ro og bruker for lang tid på veivalget. Taper 12 sekunder til Håkon som jeg tror løp høyre, så antar at det kanskje er et par sekunder raskere.

Partiet 10-17 er ganske enkelt, men med flere muligheter til å optimalisere og spare tid. Taper tid flere steder fordi jeg ikke er nøye nok med orienteringa. Blant annet til 13, der jeg hopper muren (som var grå på løpskartet) der det er ganske dårlig løpbarhet, og til 14, der jeg ikke ser den lille trappa ned mot posten. Går fort 5 sekunder på dette småtteriet. Er i tillegg nesten på vei ned i smugene mot 16, men ser i siste liten at det er stengt, og får en liten ekstra bue.

Var veldig usikker på veivalget til 18, men valgte igjen å gå ned, for å slippe trapp og høyde(?), noe jeg tror var bra. Bruker mye tid til 19 for å ta ut veivalget. Tror deler av veivalget mitt er ganske bra, men burde helt klart løpt forbi 13 og unngått trappene. Hadde sett på dette på forhånd og var klar på at jeg ikke skulle løpe gjennom der, men er nok litt for spontan og dum når jeg begynner å bli sliten og nærmer meg mål. Ryker bortimot 10 sekunder her, og er ute av kampen om 4. plassen. Resten av løypa er grei, men føler ikke jeg får presset så hardt som jeg ønsker - kanskje fordi det ble så mye tekniske utfordringer som begrenset farta underveis.

Blir nr. 5 totalt, noe som er helt greit. Fornøyd med at jeg løper et greit sprintløp i dette terrenget, føler jeg har slitt en del med å løpe gode sprinter av denne typen før, så er definitivt et steg i riktig retning. Litt skuffa over at jeg ikke griper muligheten bedre i dag. Skulle hatt litt mer ro over orienteringa og klart å holde holdet kaldt hele veien, men det får bli neste gang.Show comments (1)
 
NC sprint (19/08/2017) NC sprint (19/08/2017)