World Cup mellom (25.08.2017)
Kategori: Viktige konkurranser
Kart/område: Ozolkans
Arrangør: IOF
Land: Latvia
Disiplin: Mellom
Distanse: 6.67 km
Tid: 41:15
Ikke helt optimal oppladning til denne helga da jeg følte meg litt halvveis både før og etter forrige helg i Bergen. Bedret seg ganske raskt og satset på at kroppen ville svare godt på dagens mellomdistanse. Kan ikke si at jeg har så stor erfaring fra dette terrenget fra før, men har vært gjennom lignende o-tekniske momenter i treninger og konkurranser før. Planen for løpet var å være bestemt i retningsarbeidet, finne gode traséer og være kontant i gjennomføringen. Skjønte det ville bli mye grønt, så var forberedt på mye stanging og kjemping gjennom bushen.

Ganske enkel åpning, men kjente litt på nervene helt i starten og ønsket å ta de første postene på en god måte. Gjør det enkelt, bruker kompasset og treffer bra. Drar rundt venstre til 3 for å slippe det grønne, blir litt for defensiv i tankegangen og taper rundt 10 sekunder på det. Til 4 er planen å ligge under streken, men tenker også at det kan være lurt å stigningen på sti. Blir en liten mellomløsning her, burde vært mer bestemt og løpt så nærme streken som mulig.

Grei start på løpet, men kommer nå inn i en dårlig periode. Finner ingen gode alternativ til 5. post, så bestemmer meg for å kjøre kompasskurs fra toppen og ta meg inn når jeg treffer hogstfeltet. Det grønne er betydelig verre enn det har vært så langt i løpet, med høy bush som man såvidt kommer seg gjennom. Vanskelig å holde retningen, men kommer meg greit fremover. Blir usikker idet jeg kommer på det lysegrønne feltet. Her ser terrenget ut som hogstfelt, så jeg tolker det som at jeg har kommet for langt til høyre. Får ikke noe overblikk med hjelpekollen, så roter bort ca. 30 sekunder her før jeg tilslutt tar meg igjen. Drar med meg stresset fra feilen videre og løper ut på feil kolle. Nye 15 sekunder i tidstap og merker at jeg må ta meg sammen.

Ser tidlig at det på langstrekket handler om gjennomføringa. Prøver å ligge så nærme streken som mulig og gjennomfører bra hele veien. Kunne muligens dratt lenger venstre i starten mot stien, og fått litt finere trasé, men ellers er det veldig bra. 8. beste strekktid her. Ganske lett til 8, kjører på retning og dumper ned i posten. Usikker på veivalget til 9, og ender opp med en mellomløsning, igjen... Burde dratt svakt venstre og vært tøffere med meg selv, ikke løpe så usikkert og dumt. Taper minuttet til beste strekktid, så går nok 40-45 sekunder på veivalg og gjennomføring.

Litt enklere parti videre til 13, og løper greit og stabilt. Gjør ingen store feil, men er nok litt for pysete inn i postene og i de grønneste områdene. Kan med fordel være mer offensiv, ellers ryker det fort mange småsekunder ofte. Dette er veldig tydelig på de neste posten fram til 16. Taper 60-90 sekunder her på nøling, dårlige traséer og at jeg ikke finner stien på vei til 16. Slapt... Resten av løypa er enkel, men løpsbetont. Roter uansett bort 10-15 sek inn mot 18 der jeg setter meg fast i bush inn mot posten. Trodde det ville være mer åpent, men var nok uansett en mental kortslutning her. De gjenværende postene går greit, men merker at det er lite trøkk igjen i beina.

Totalt sett greit fornøyd. Plasseringa er ikke så verst, og det er kult å ta verdenscup-poeng, men det er gjennomgående altfor mange småfeil og dårlige vurderinger. Klarer ikke helt gjennomføre som jeg har gjort på mellomdistanser før i år, så det er litt kjipt at det ikke helt ville seg i dag. Veldig kult å få konkurrere med de aller beste, og tar med meg mye nyttig erfaring videre. Får jeg luket ut de største feilene neste gang, samtidig som jeg klarer å være mer kontant og offensiv i gjennomføringa, så kan det bli bra.
Skjul kommentarer (2)
Hans Moltzau : Hei Paul ! Gratulerer med vel gjennomført debut i Verdenscupen. Dette kan du være stolt av. Synes jeg kjenner igjen kommentarene da Yngve var i Estland/Latvia første gangen. Det eneste som var helt å stole på var kompasset gjennom alt det grønne , så du fikk en nyttig erfaring for satsingen videre. Må kommentere de fine løypene du hadde lagt på et like fint kart (Yngve) i Momarka til MNM i sprint. Forstår ikke kommentarene fra Dengerud i dag om at arrangøren måtte ta noe av skylda for alle diskvalifikasjonene . Mange av løperne måtte være helt sløve , eller tok sjansen på at ingen så dem når de hoppet gjerder og sprang over plener. Vennlig hilsen Hans.
Paul : Takk, Hans! Var morsomt å få prøve seg mot de store gutta, gav utvilsomt mersmak :) Det var synd at det ble så mye disk på sprinten. Er nok en blanding av at løypene kunne vært lagt bedre og at man ofte tar litt for raske og stressete avgjørelser i sprint, i tillegg til tror jeg at det er litt for dårlig kjennskap til sprintnormen blant enkelte løpere. Får ta til meg kritikken og lære av det til neste gang, så skal det nok bli bedre da! Håper uansett at folk fikk en fin opplevelse, virket i det minste som at det ble fine løp resten av helgen :)
Skriv ny kommentar
Lagre
 
World Cup mellom (25.08.2017) World Cup mellom (25.08.2017)