World Cup stafett (26/08/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Ozolkans
Organiser: IOF
Country: Latvia
Discipline: Stafett
Leg: 1. etappe
Distance: 6.9 km
Time: 43:36
Løp første etappe på lag med Eirik og Jon. Veldig gira før start, kult å få sjansen til å løpe en første etappe i et internasjonalt felt. Forberedt på høy fart fra start, men at det ville roe seg etterhvert. Ønsket å løpe så billig som mulig der jeg kunne, utnytte områder der farta blir lav og være på hugget teknisk.

Bra tempo på feltet ned lia ut fra startpost, men kommer raskt inn på kartet og har god kontroll ned mot første post. Mange løpere rundt, men holder roen og retningen, og treffer bra. Ligger langt fremme i starten, men taper litt opp mot 3. Løper litt for langt venstre ut fra 2 og setter meg fast i masse nedfall og dritt. Ryker en del sekunder og plasseringer her.

Bruker strekk 4 og 5 til å ta inn teten igjen. Synes ikke farta er noe problem, men er litt for sløv med orienteringa. Klarer ikke ta gode vurderinger av mikroveivalg, så både på 6 og 7 taper jeg litt tid på å krongle meg gjennom masse grønt og stygt terreng.

Ligger med Leandersson og Howald ut fra 7. post - Howald drar høyre mens Leandersson drar venstre. Litt usikker på veivalget, så en del på det dagen før og tenkte at høyre ville være bedre, men synes venstre virker fin, spesielt inngangen. Taper 10-15 sekunder ved å kutte til høyre for 4. post og ned lia, i stedet for å løpe en lengre venstresving og få sti hele veien. Litt slapp retning inn mot posten også, men finner den greit og ligger bra oppe i teten fortsatt.

Tviholder på retningen så godt som jeg kan og krongler meg gjennom til 9. Kommer til passering 20-30 sekunder bak ledende Sveits, men rett bak Norge 1 og Sverige 1 m.fl. Blir mye køløping fram til 13, men prøver å optimalisere rutene litt, blant annet ved å kutte gjennom skogen til 13. Tror ikke det var noe jeg tjente på, så litt unødvendig.

Litt sliten opp bakkene, men gira på å gjøre en god sisterunde. Liten sving på 14, ryker trolig 15-20 sekunder. Litt kjipt, da jeg ser teten komme ut av posten når jeg skal inn. Konser og løper stabilt de neste to postene, håper jeg kan ta inn litt hvis jeg løper bra teknisk den siste biten inn mot mål.

Til 17 går jeg på dagens store smell. Vanskelig å holde retningen pga. mye nedfall, og klarer ikke korrigere skikkelig for kursendringene. Blir dratt for langt høyre, og skjønner meg ikke helt på kartet i skrålia mellom de to gaflingspostene. Virker som om det er mange søkk som ikke er med på kartet, så klarer ikke helt å lese meg inn. Ryker fort 1-1,5 min her, noe som ødelegger mye av etappen. Kjedelig og slapp juniorfeil...

Resten av løypa går greit, men er helt ferdig i beina, så har ikke noe særlig trøkk i motbakkene. Veksler som nr. 12, nesten 2 og et halvt minutt bak teten. Veldig skuffende med bommen på slutten, men totalt sett mye bra løping. Morsomt å få løpe mot de beste i teten, og føler jeg løste mange av oppgavene i dag på en bra måte. Må bli litt mer kald i hodet og mer fornuftig i avslutningen, så skal det bli veldig bra neste gang.
Show comments (0)
 
World Cup stafett (26/08/2017) World Cup stafett (26/08/2017)