NM lang (07/09/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Guttersrød
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Lang
Distance: 17.77 km
Time: 109:07
Løpt få langdistanser i år dessverre, så var veldig spent på hvordan jeg tålte distansen. Redd for å være for defensiv og forsiktig i starten, så brukte mye tid på å gire meg opp før start.

Klarte å være offensiv fra startpost og la ut i et bra tempo, men burde tatt meg litt bedre tid. Fikk det for meg at krysningspunktet var under streken, så merket det ikke før jeg var god på vei. Ble en veldig unødvendig sving som koster meg 30-40 sekunder. Finner en ok inngang til posten, men blir litt uryddig i løpingen etter den dårlige starten.

Prøver å være offensiv videre. Stanger mye i hogstfeltet mot 2. post, men skjønner at det er likt for alle. Enkel 3. post, bruker mye av tiden til å planlegge langstrekket. Ønsker å bruke sti der jeg kan, og tar forsåvidt et godt veivalg. Ser i ettertid at det raskeste var å løpe sti hele veien, noe som også ville vært bra med tanke på å spare krefter og planlegge videre. Gjennomfører bra og er blant de raskeste fram til posten. Er dessverre for unøyaktig på retningen det siste lille partiet og går på en snurr. Taper rundt 75-80 sekunder her, veldig unødvendig og kjip feil.

Sikrer veldig til neste ved å dra på veien, prøver å nullstille og kjøre sikkert og bra videre. Gjennomfører 6 og 7 ok, men sliter med å finne de raskeste traséene, og får en liten sving inn i 6. Ryker rundt 15-20 sekunder.

Bestemmer meg tidlig for at jeg vil dra venstre på langstrekket til 8. Husker fra førstepost at det gikk litt stier ved elva, så gambler på at det vil være raskt og bra. Usikker på om jeg ville løpe rundt eller rett på mot slutten, men valget faller tilslutt på å løper rundt på vei. Løper ganske greit hele strekket. Kunne nok finlest mer og funnet en bedre trasé gjennom partiet før elva, men totalt sett et stabilt langstrekk.

Litt ustabilt på de neste strekkene. Finner ingen god trasé til 9, og roter skikkelig mot 10. Tar igjen Torgeir i dette partiet, og blir kanskje litt overivrig og stresset. Taper omtrentlig 30-45 sekunder på at jeg ikke er nok på hugget og ikke gjennomfører som jeg ønsker. Prøver å løpe så rett på som mulig til 11, men samtidig utnytte de fineste traséene. Lykkes bra de første 2/3 av strekket, men burde unngått flere av de små myrene mot slutten. Vanskelig å holde kontrollen hele veien, begynte å bli litt sliten.

Løper stabilt og bra til 12 og 13, og på 13. post ligger jeg som nr. 9, med snaue minuttet opp til 7. plassen. Ødelegger mye på langstrekket her. Tar igjen Håvard og får veldig god selvtillitsboost. Prøver å dra litt høyre pga. løpbarheten, men skeiver ut skikkelig og klarer ikke rette opp. Passerer stien og gjør en parallellfeil. Innser det etterhvert, men har knøvlet og ødelagt kartet såpass at jeg ikke klarer å lese meg inn. Løper på måfå og ca. retning en periode til jeg treffer stien og myrsiget langt nord for posten. Leser meg inn og tar posten, men taper bortimot 3 minutter på strekket. Helt håpløst.

Kjenner meg sliten mentalt og fysisk, takler nok ikke helt den knekken på 14. post. Prøver å holde det sammen mot slutten, men begynner å få krampe i både hamstring og legg, sjangler rundt og gjør mange tekniske feil. Til 16. ryker det igjen rundt 40-50 sekunder, men klarer heldigvis å unngå tidstap på de andre korte strekken i avslutningsfasen.

Kommer i mål og blir nr. 11 totalt. Grei plassering, men veldig misfornøyd med prestasjonen. Går med ganske mange minutter i postbom og andre tekniske feil. Fysisk føler jeg meg ganske bra, men det hjelper lite når jeg ikke klarer å holde det sammen over lengre tid. Skuffende, men godt å se at jeg med et dårlig løp kan være såpass høyt. Heller ikke avskrekkende differanser fremover.
Show comments (0)
 
NM lang (07/09/2017) NM lang (07/09/2017)