NM mellom finale (09/09/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Skolleborg
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 5.92 km
Time: 33:23
Spent og fokusert før start. Fikk en liten vekker i går med den dårlige starten på løpet, så var veldig innstilt på å komme raskt inn på kartet og aldri slippe taket på det. Være på hugget, løpe offensivt og få med seg alle nødvendige detaljer underveis.

Kort til startpost, men ganske grei postplukk på de første tre postene. Er nøye med retningen ut av posten, løfter blikket og løper godt og stabilt. Nr. 2 på tredje post. Har ikke fått lest hele strekket til fire enda, men ser raskt at jeg vil dra svakt venstre for streken. Går fint første halvdel, men mister kontrollen der og stoler ikke nok på retningen til å fortsette. Kommer skjevt og leser meg ikke inn før jeg kommer til bekken. Unødvendig sving og rundt 15 sekunder tidstap. Mulig at litt av det tidstapet kommer fordi jeg løper rett over den gule kollen inn mot posten, burde kanskje har rundet den.

Ser igjen raskt hvor jeg vil løpe til 5, men klarer nok en gang ikke å følge planen lengre enn halvveis. Løper bra fram til etter passering av høyspenten, men drar litt skeivt over myra og gjør en parallellfeil. Nøler en del og bruker tid på å lese meg inn, i tillegg til at jeg tar en del ekstra høyde og løper en lengre trasé. Ryker 20 nye sekunder her.

Holder roen og løper stabilt bra fram til 9. Taper litt tid til 7, kanskje 5-10 sekunder. Tipper det er pga. veivalget, for føler jeg gjennomførte ganske greit. Lite å orientere på før bekkepasseringen til 10. Kommer til venstre for den østlige dammen, men burde helst passert ved en av de andre passeringspunktene. Vanskelig å passere, med både skrent og veldig dyp bekk. Tar ellers posten ganske bra, selv om det var veldig diffust og ekkelt inn mot posten. Taper 10-15 sekunder totalt på strekket.

Føler det har gått nogenlunde greit foreløpig, men synes skogspartiet ved 10 var veldig tungt og tregt. Blir litt defensiv i tankegangen og velger å dra rundt høyre til 11. Virket ikke så dumt før jeg så strekktidene i ettertid. Taper hele 48 sekunder til bestetid. Trolig fordi det blir en del løping i skogen både ut av 10 og inn til 11, i tillegg til at de skogspartiene ikke er de raskeste. Uansett overrasket over at det ville være så store tidstap, veldig glad for at jeg ikke innså det der og da, det hadde vært en ganske tøff tilbakemelding.

Føler meg sprek og lett i beina, og holder bra trøkk videre. Orienterer etter planen, plukker detaljer, holder blikket løftet og prøver å optimalisere der jeg kan. Bra gjennomføring på de siste postene fram til passering. Får høre at jeg er nr. 2, 6 sekunder bak på passering, så tror at jeg med en god avslutning i hvert fall kan kjempe om en topp 10 plassering.

Har fått sett litt på den siste runden på forhånd og ser at det skal passe meg bra, med en del kurveorientering, raviner og grønne, tettere partier. God kontroll over bakken til 15, trøkker på oppover og kjører offensivt nedover. Sikkert og bra videre til 16, løper på retningen også plukker jeg med de detaljene jeg kan lese på: krysser myra i starten, kommer på kanten av det åpne området før bekken, ser myrsiget og søkket til høyre på vei oppover bakken, sikrer inn med den hvite skogen og hjelpekurva rett før posten. Nøler litt inn mot posten da jeg mener det godt kunne vært tegnet en kolle på det lille gule feltet rett ved søkket der posten låg.

God følelse på de siste strekkene, så fortsetter med samme offensive innstilling. Velger å dra over den gule kollen pga. løpbarheten, også prøver jeg å løpe på retning og plukke detaljene inn mot posten. Er litt for dårlig på å holde kursen, og kommer ned til høydepunktet der det ligger en annen. Må stoppe og lese meg inn, men skjønner det ganske raskt. Taper uansett 5-10 sekunder. Litt sliten i hodet, så deilig å se posten og bare ha åkerløping igjen. Finner ingen god trasé ut til åkeren da. Setter meg fast i både sumplignende myr og tett skog, og taper faktisk 9 sekunder til bestetid.

Kommer i mål til ledelse, og etter en nervepirrende avslutning holder det til en bronsemedalje, bak Olav og Anders. Utrolig følelse å ta individuell medalje i seniorklassen, og spesielt på en såpass teknisk og kul mellomdistanse. Veldig overrasket i ettertid, da jeg tidvis har gjort en del håpløse feil. Spesielt har jeg løpt ganske ræva på flere av veivalgene, og kunne nok løpt minuttet raskere med bedre gjennomføring på 4,5 og 11. Kombinert med en del småfeil og dårlige vurderinger, så er det en del tid å hente. Godt å se at jeg kan gjøre det såpass bra selv om løpet ikke er det aller beste, og enda bedre å se at differansen fremover er mulig å hente med et toppløp. Har løpt mange stabile mellomdistanser på et bra nivå i år, så til neste år får jeg prøve å heve dette nivået og luke ut flere av feilene, så skal det bli virkelig bra!
Show comments (2)
 
NM mellom finale (09/09/2017) NM mellom finale (09/09/2017)