NM stafett (10/09/2017)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Skolleborg
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Stafett
Leg: 3. etappe
Distance: 7.28 km
Time: 43:38
Løp 3. etappe på lag med Ulf og Yngve. Spent før start, veldig mange gode lag på startstreken, så var sikker på at det ville bli en veldig tett stafett. Planen var å åpne som vanlig, komme skikkelig inn på kartet også kverne på etterhvert.

Blir sendt ut som nr. 5, rett bak Tyrving og Bjørn, og litt under minuttet fram til bronsemedaljen, og snaue to minutter til gull og sølv. Føler meg sprek fra start, så løper på i motbakkene, selv om jeg sliter litt med å finne traséer som ikke er preget av mye glatt svaberg og mose. Stopper og nøler litt før første post, men tar den uten for stort tidstap. Løper stabilt og bra de første 6. postene (til 64). Løper en del sammen med Bjørn. Føler meg sterk fysisk og synes det tekniske flyter på bra.

Glemmer kompasset til neste post. Legger meg i skrålia og skal safe inn til posten, men kommer altfor langt ned og taper 10-15 sekunder. Bjørn får en luke som jeg må jobbe hardt for å tette. Løper stabilt videre og tar inn litt og litt underveis. Er ganske nærme igjen når vi løper langstrekket til 76, men her skjer dagens største blunder. Tryner og faller i steinura ned bakken før myrdraget ca. 150-200 m før posten. Lander med låret inn i en stein og får en skikkelig trøkk. Blir liggende et par sekunder, også må jeg hinke meg litt videre før adrenalinet tar over for smertene. Tar posten greit, men henger ikke helt med teknisk lenger og ligger ikke på forskudd.

Prøver å utnytte de hvite områdene fram mot veien på det andre langstrekket, men er litt ufokusert og klarer ikke optimalisere traséene. Synes muligens ikke kartet tilsa helt hvor dårlig løpbarheten var. Slet uansett med å fotsette meg i ulendt terreng, veldig vondt i låret og føles som jeg mangler en del kraft. Tar postene til passering bra og kommer sammen med Bjørn igjen. Får høre at jeg er 15 sek bak Thomas og bronsemedaljen på passering, så prøver å ta et skikkelig magadrag.

Kommer litt høyt på 85 og taper en del sekunder, også ryker det noen små sekunder igjen på 96 da jeg kommer på feil side av høydepunktet. Blir en liten luke mellom meg og Bjørn. Tar de neste to postene bra, og planlegger det nest siste strekket godt. Tenker at jeg vil prøve å dra stien til venstre, ser for meg at løpbarhetene er bedre der. Gjennomfører greit, men både Bjørn og Thomas er raskere. Klarer ikke helt løpe raskt i terrenget, helt annen følelse enn tidligere i stafetten.

Kommer i mål som nr. 5, 15-30 sekunder bak. Veldig skuffet. Synes ikke jeg takler fallet særlig bra. Prøver å holde det sammen, men sliter fysisk etter det og har ingen god taktikk for hvordan jeg skal ta de andre gutta. Kjedelig å ikke ta medalje, men det er tross alt mange gode lag og tett i toppen. Neste år...
Show comments (0)
 
NM stafett (10/09/2017) NM stafett (10/09/2017)