EM-test mellom (07/04/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Kråkerøy
Organiser: NOF/Fredrikstad SK
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 6.22 km
Time: 36:45
EM-test mellom. Endelig sesongstart, etter en lang, kald og snørik vinter. Nervøs, men veldig gira før start. Hadde gått hele vinteren uten å fått noen konkrete svar på hvor jeg står, men visste at jeg i det minste hadde hevet meg noen små hakk fysisk, og at hardøktene fra påska var lovende. Planen før start var enkel; Fysisk er du sterk, så ta deg tid til å orientere. Les kart, les kart, les kart.

Hadde sett en del på kartet på forhånd, og basert på PM var innledningen i grove trekk slik vi hadde sett for oss. Leter først etter den utydelige stien mot 1. post, men innser tidlig at det bare er å komme seg gjennom den første haugen og deretter ta skrenten opp til posten. Fin start. Til 2. kan du se langt, men jeg sliter med å definere hvilke høyder som er hva i virkeligheten. Drar svakt venstre for å ikke løpe forbi skrenten, men overdriver nok litt. Tar posten greit, men taper 5-10 sek på det. Ikke i tvil om veivalget til 3, men veldig nøye på å finne de beste mikroveivalgene, og ikke minst unngå å sette meg fast i stup eller kratt. Fungerer bra og fullfører fint, selv om jeg sjangler litt i motbakkene etter passering av jordet (ganske glatt og ekkelt).

Har åpnet bra og føler jeg løper med mye selvtillit og kontroll, selv om det samtidig føles som at terrenget stanger litt i mot. Til 4. ønsker jeg å unngå hogsten, så drar svakt venstre. Taper ikke særlig på det, men var nok uansett raskere med en god gjennomføring rett på. Til 5. taper jeg faktisk hele 15 sekunder. Drar svakt venstre hele strekket og må løpe en del sikksakk mellom trær og med en del høy lyng, samtidig som sikten var ganske dårlig. Når jeg løp gjennom mellomdistansen senere til uka sjekket jeg hvordan det var rett på/veldig svakt høyre, og det var helt som natt og dag. Heldigvis visste jeg ikke det der og da.

God og stabil periode mellom 5 og 10. Nøler litt inn i 6, men bortsett fra det legger jeg gode planer for strekkene, tar meg tid til å lese mye kart når jeg trenger det, og kjører på i bakkene og andre steder som tillater det. Setter på håndbrekket enda litt mer på de neste tre postene, og tar meg tiden til å flyte gjennom uten noen nevneverdige feil.

Til 14 velger jeg å dra ned. Synes det ser fint ut, men blir dessverre en del nedfall og annet dritt som jeg må passere. Taper uansett ikke særlig på det, men mistenker at rett på er best hvis man gjennomfører bra. Burde dratt rett ned på stien til 15, men tenker det skal være mulig å løpe etter streken. Blir en mellomvariant, og taper 5-10 sek på det.

Klarer ikke dy meg på passering og sjekker klokka, og ser at jeg ligger på en grei tid. Drar med meg litt ekstra stress, men samtidig litt økt årvåkenhet og fokus inn mot de siste postene. Løper raskt og bra til 16, 17 og 18. Føler ting går på automaten; Leser kartet, tolker terrenget og forstår hvor postene skal ligge. Deilig følelse. Føler jeg også har kontroll mot 19. Planen er å ta av på stien oppover hjelpekollen med en liten skrent på, også dra ganske rett på. Tar tydeligvis av på feil hjelpekolle (rett nord for den jeg skulle på), og drar med meg en liten parallellfeil. Finner ut av det raskt, men ryker 10-15 sek her. Vet ikke om jeg er helt enig med kartet her, synes det var meget rart både her og når jeg løp i gjennom løypa senere.

Fin kurs til 20 og god kontroll til 21. Til 22 gjør jeg rett valg, men burde tatt av senere fra stien. Vanskelig å se hva som er den beste utgangen til 23, men man kunne tydeligvis komme seg over skrentene via en stor stein. I tillegg skeiver jeg litt inn i posten og får ikke helt taket på detaljene. Rundt 10 sek tidstap. Kjenner litt på den nervøse følelsen man får i avslutningen av et løp som har vært ganske bra, og drar med meg litt av denne usikkerheten i avslutninga. Tvinger meg selv til å lese kartet nøye og tar 24 og 25 på en grei, dog ikke optimal, måte.

Leder løpet med 17 sekunder idet jeg stempler på 25. Har sett mange som har dratt ned på veien til siste post, men når jeg står der selv og ser på alternativene føler jeg at rett på umulig kan være så dårlig i forhold. Nedgangen til stien ser ganske stygg ut hvis man skal løpe rundt, og det er jo egentlig bare den siste tredjedelen av strekket rett på som virker rufsete. Gjennomfører greit, men taper litt tid nedover lia mot posten. Var en del stein og drit, og kanskje litt mer rufsete enn jeg hadde forutsett. Kommer inn til mål og ender med at jeg blir nr. 2, 1 sekund bak seieren.

Utrolig bittert å tenke på i ettertid. Har en del mindre tidstap, men det er ikke tvil om at det aller siste valget som ble gjort på denne mellomdistansen ødela for en eventuell seier. Er uansett ganske bra fornøyd med løpet. Klarer å gjennomføre som planlagt, og løper et stabilt og bra løp. Fysisk føltes det litt middels, men klarer å stenge ut disse tankene underveis og fokusere på kartet. Målet for dagen var i tillegg å kvalifisere til EM, og selv om det er bittert å miste seieren, så har det i den forstand ikke særlig mye å si. Godt å se at nivået er bra, og at jeg klarer å holde hodet kaldt i sesongåpninga.
Show comments (2)
 
EM-test mellom (07/04/2018) EM-test mellom (07/04/2018)