EM-test lang (08/04/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Kråkerøy
Organiser: NOF/Fredrikstad SK
Country: Norge
Discipline: Lang
Distance: 15.49 km
Time: 83:16
Litt usikker før start. Veldig detaljer kart, så nervøs for hvordan jeg skulle takle det med 15 000-skala. Tenkte kjøre lignende taktikk som i går ved å lese mye kart, men samtidig forsøke å forenkle og holde jevn høy fart. Trikset ville være å forstå når man skal lese mye og når man kan forenkle. Fysisk følte jeg meg en del sprekere enn i går, så var gira på å vise meg frem.

Åpner bra til første post. Kontrollert og fint. Roter litt ved åkerpasseringa til 2, der det ikke var merket. Ble veldig usikker, men måtte bare hive seg over tilslutt. Går rett i 2. post, men når jeg leser inn i posten ser det ut som på kartet at steinen skal ligge i et søkk. Bestemmer meg raskt for at det må være en annen post på steinen rett nord for posten, og løper forbi. Innser det raskt, men taper 35 sekunder. Kjipt. Drar med meg stress og usikkerhet videre og finner veldig dårlige traséer inn mot åkerpasseringa. Nye 10-15 sek tapt. Løper fint bortover mot 4 og har god kontroll helt frem til det store søkket mellom kollene. Passerer en del stein og drit ned lia der, og mistolker det som at jeg passerer lengre sør - ved skrentpartiene. Blir helt feil retning og bruker tid på å relokalisere meg, men ikke før jeg har tapt 30-40 sek.

Kjip start, så forsøker å nullstille og gjøre jobben videre. 5. og 6. post er solide, selv om det kanskje hadde vært marginalt bedre å dra opp tidligere til 6. Til 7 drar jeg bevisst litt venstre for å ta posten ovenfra, men gjør en diger parallellfeil idet jeg passerer høyspenten. Tror jeg er et nivå lavere, og når jeg treffer skrent-/steinpartiet midtveis på strekket klarer jeg å overbevise meg selv om at det er de store steinene midt på streken. Håpløst... Alarmbjellene går tidlig, men klarer ikke helt forstå det før jeg ser hvor nærme jeg er høyspenten. Tar meg inn og finner posten, men er ganske irritert på meg selv. Ryker over minuttet på denne feilen, og har så langt i løpet allerede rundt 2 og et halvt minutt tidstap på tull.

Løper bra de neste fire postene. Fin flyt, godt tempo og full kontroll teknisk. Begynner å få ristet av meg den rufsete følelsen fra innledningen. De neste to postene er også greie, men venter litt lenge med å ta av fra stien inn til 12. post. Har raskt veivalget klart til 13, men kaster bort 30 sek her på sløvhet inn mot posten. Har ikke et godt nok bilde av terrenget, og klarer i tillegg ikke få med meg steinene i myra som jeg tydeligvis passerer. Fint gjennomført til 14, men trolig bedre å løpe sti større deler av strekket. Taper i hvert fall overraskende mye til Yngve på strekket.

Ny sløv sving til 16 (15-20 sek), sjanglete til 17 og helt greit til 18 og 19. Begynner å bli litt trøtt i muskulaturen når jeg passerer veien, kjenner at jeg mangler et par langdistanser i beina for å kunne treffe med løpsopplegg og stå distansen bra. I tillegg begynner jeg bli ganske sløv i hodet, altså enda mer sløv enn jeg har vært så langt i løpet. Taper mellom 15-30 sek på alle de tre siste postene, delvis pga. dårlige valg og delvis pga. sliten kropp/hode. Kommer i mål som nr. 7.

Totalt sett ikke særlig fornøyd. Godt å se at jeg kommer greit opp på lista selv med et rotete løp, men er altfor mange idiotiske feil og slurv som gjør at jeg kaster bort muligheten i dag. De første 7 postene er langt under pari, og det hjelper ikke å ha noen gode parti, så lenge jeg har såpass mange tidstap spredd ut over løpet. Må nok være hakket kaldere og ta meg enda mer tid til å lese kartet, føler kanskje jeg ikke hadde helt den samme selvtilliten som i går, og tror at den tåpelige feilen til 2. post økte denne usikkerheten.
Show comments (0)
 
EM-test lang (08/04/2018) EM-test lang (08/04/2018)