EOC mellom kvalik (08/05/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Carona
Organiser: IOF
Country: Sveits
Discipline: Mellom
Distance: 3.96 km
Time: 30:55
Spent før start, men tenkte at et helt greit løp skulle holde til en finaleplass. Ønsket samtidig å prestere ganske bra for å få sen starttid og bedre utgangspunkt i morgen. Hadde truffet ganske bra på starten under forberedelsene, men selve orienteringen var nok ikke helt som forventet. Detaljrikt og samtidig veldig små detaljer, så det var vanskelig å lese og forstå kartet i fart.

Løp veldig forsiktig i starten, men tok de første 10 postene mer eller mindre bra, og var nr. 6 i heatet fram hit. Har nok tapt litt smått her og der på trasévalg, men tror det ryker mer på at jeg løper veldig forsiktig. Det må vel uansett sies å være en god investering, da det var alle muligheter til å tape mye tid i den bratte, detaljrike skrålia.

Til 11 drar jeg litt opp for å spare høyde, og krysser på oversiden av skrentene. Løper stien et stykke, ser jordet til venstre for meg og den andre stien rett foran, og peiler meg inn mot posten. Plutselig synes jeg at det virker som terrenget blir mye tettere, og jeg antar at jeg må være i et grønnere område. Ser etter posten, og ser noe oransje farger som skimter i nærheten. Dette viser seg å være postvaktene. Står der og klør meg i hodet, samtidig som jeg forsøker å finne ut av hvor jeg er. Tenker at siden det er så tett, så må jeg være i det lysegrønne, så drar derfor sørover igjen. Finner en annen post i det lille søkket og leser meg inn der, men taper litt over minuttet på denne feilen. Irriterer meg at jeg ikke bare løfter blikket og gjør ting som jeg har planlagt.

Litt stresset ut av posten, men tar 12 bra. Har ikke helt bestemt meg for veivalget til 13, så blir en mellomting. Vurderte nok først å dra ut venstre og holde høyden inn mot posten, men ble litt mer usikker etter bommen og går for det jeg anser som safe. Tar av mellom de mørkegrønne områdene og leser meg inn mot posten. Treffer søkket og skal bare jogge inn mot posten, men passerer igjen rett forbi uten å se den. GPS-en stemmer ikke helt her, for jeg var helt oppe ved de to steinene i postringen mens jeg leste meg inn, og ryker godt over minutter her også. Synes det var veldig diffust og vanskelig å bruke vegetasjonen i dette området til å orientere seg, men så var jeg nok ganske stresset i tillegg.

Går rett i de siste postene, men løper mer hakkete og stresset, og får ikke noen god flyt gjennom terrenget. Kommer i mål og en finaleplass virker umiddelbart ganske urealistisk. Heldigvis har jeg litt flaks, og det er flere som gjør større feil, så det holder akkurat. Veldig kjedelig å gjøre to så store feil på en EM-start, men karrer meg heldigvis gjennom til finale. Litt dritt å måtte starte nesten helt først i finalen, men får lære av dagens løp og gjøre det beste ut av det.
Show comments (0)
 
EOC mellom kvalik (08/05/2018) EOC mellom kvalik (08/05/2018)