EOC mellom finale (09/05/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Monte S. Giorgio
Organiser: IOF
Country: Sveits
Discipline: Mellom
Distance: 5.86 km
Time: 39:18
Veldig spent før finalen. Litt deppa over at jeg må starte først, men tenker at jeg med et bra teknisk løp kan komme høyt. Føler også at terrenget muligens passer meg bedre, så klarer å snu de negative tankene og være ganske tent på start.

Litt overrasket over det første strekket, hadde ikke helt forventet et sånt strekk i skrålia helt i starten. Vurderer tidlig både å dra ned og opp, men tenker at her gjelder det bare å trøkke seg gjennom det verste og få kortest vei til posten. Går ganske trått, og føler jeg stanger mye. Drar i tillegg to høydekurver for høyt, så ryker nok fort 25-30 sekunder på dårlig gjennomføring her.

Løper bra fram til 4, synes jeg flyter fint gjennom skogen, har gode planer for strekkene og orienterer bra. Synes det er ganske vanskelig mot 5, er ikke helt lett å ha oversikt over hvilke søkk man passerer eller hvor man ligger i skrålia. Det føles som jeg dropper en del i høyde, så mistenker automatisk at jeg ligger lavere enn jeg egentlig gjør. Kommer litt høyt og får en liten sving på 15 sekunder. Noe småtteri må man regne med, men føler at løpet har vært ok fram til nå.

Ut av 5. post hiver jeg meg gjennom det grønne og plutselig får jeg ei grein inne på øyet. Greina ødelegger linsa og dytter den innover på øyet. Blir ganske satt ut, men prøver å ikke bremse noe. Sliter veldig med å se hvor jeg fotsetter meg, og aller mest det å kunne se fremover og planlegge traséer. Tenker at jeg egentlig bør få inn på ei reservelinse, men restene fra linsa ligger der og ruger, og jeg har i tillegg så mye gjørme på fingrene at det virker uaktuelt.

De neste tre strekkene (frem til 8), løper jeg så og si på feelingen. Har lite kartkontakt, klarer ikke se så godt hvor jeg løper, og synet må bruke litt tid på å omstille hver gang jeg går fra kartlesing til å se i terrenget. Kjipe greier, og er jævlig forbanna, men tenker at jeg i det minste får fullføre løpet. Blir mye tidstap; bommer og løper en dårlig trasé til 6, nøler masse mot 7, og løper rett på inn mot 8 i stedet for stien, i tillegg til at jeg ved stikryssingen ut av posten mister SI-pinnen og må bruke 10-15 sekunder på å lete etter den.

Skikkelig dårlig følelse, men bruker stipartiet på vei mot 9 til å roe meg litt ned. Så Fredric Portin når jeg skulle inn mot 8, så tenker at alt ikke er helt kjørt i det minste. Tar postene fram til arenapassering bra, bortsett fra 12 der jeg ikke klarer å lese de små detaljene, men løper veldig forsiktig og klarer ikke slippe meg løs verken fysisk eller teknisk.

Ikke helt bestemt på hva jeg skal gjøre på langstrekket til 14, men velger å dra litt svakt venstre i starten i håp om at løpbarheten skal være bra, for så å vinkle opp til stien og ta posten på en god måte. Synes løsningen er ok, men ser i ettertid at jeg definitivt burde løpt en bedre høyrevariant, og ikke gått for en sikksakk-løsning. Tar igjen Portin og vi løper sammen fram til 17. Går greit teknisk, men har samme følelse av at jeg ikke helt får utløp for fysikken og at jeg ikke kan se langt fram og forenkle teknisk. Taper vel jevnt med tid her og der, men fullfører inn og gjennomfører bra på de siste postene.

Kommer i mål og blir noe overraskende nr. 15 totalt. Litt sjokkert over at jeg kommer så høyt med et så rotete løp, og med en del tydelige tidstap, men det var nok et såpass teknisk krevende løp at jeg kanskje ble mindre straffet for å løpe forsiktig enn jeg hadde trodd. Sitter likevel igjen med en ganske dårlig følelse i etterkant. Føler ikke jeg fikk vist hva jeg er god for, og mener at en topp 6 plassering hadde vært realistisk i dag. Samtidig er det vanskelig å spå hvordan løpet ville gått med begge linsene inntakt, så det viktigste å trekke ut fra det er at nivået har blitt bedre sammenlignet med i fjor, og at ting tross alt går framover.
Show comments (0)
 
EOC mellom finale (09/05/2018) EOC mellom finale (09/05/2018)