Freidigstafetten (26/05/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Bymarka
Organiser: Freidig SPK
Country: Norge
Discipline: Stafett
Leg: 3. etappe
Distance: 5.96 km
Time: 33:07
Morsomt løp med fine løyper og krevende orientering. Løp siste etappe på lag med Lars og Jonas. Ble sendt ut litt bak, med muligheter til å jage. Klarte ikke helt få fokuset på plass før start, kjente jeg var litt for bekymringsfri og gira på å løpe fort. Deler av løpet løper jeg fra hode og kart og går på større blemmer.

Til 2. post føler jeg kompasskursen er fin, men endrer nok litt på retningen ved passering av litt krypfuru etter den første myra. Når jeg passerer sadelen mellom kollene passerer jeg også ei ganske tydelig myr, så tror jeg ligger lenger nord, og kompenserer for det. Blir i tillegg en del kaving med mer krypfuru, og får ikke helt oversikt over terrenget. Ser meg rundt og føler meg sikker på at jeg er helt ved toppen av kollen, og at posten må ligge gjemt et sted. Ser ikke hvor det eventuelt skal være ekstra høydemeter i terrenget, og går rett og slett på en skikkelig parallellfeil. Taper 2 minutter, og gir litt faen etter det.

Ryker noen sekunder til 3. post der jeg legger meg i de grønneste partiene, samtidig som jeg ikke helt følger med på kartet. På langstrekket til 5 prøver jeg meg rett på streken, men blir mye kaving i grønnfeltet helt i starten, og kunne nok spart meg for 2 ekstra høydekurver med litt mer kartkontakt. Tar en ganske halvhjertet kompasskurs til 6. Passerer massevis av myrer og annet, men tenker ikke noe særlig over det. Skjønner egentlig ingenting før jeg ser veien, og taper totalt rundt 90 sekunder på posten.

Opparbeider en ok flyt videre og tar postene bra. Taper 10-15 sekunder til 11. Ligger et nedfallstre i utgangen av posten, og velger å gå høyre for treet. Baller på seg med nedfallstre og blir dratt lengre og lengre høyre, helt til jeg løper over hele kollen og får en ganske sur sving. Selve posten tar jeg greit. Gjennomfører fint fram til 14, men usikker på om veivalget til 13 var det beste. Tar igjen Isak på 14, og blir kanskje litt for gira. Kjører på mot 15, men får det for meg at posten skal ligge på veien (var en post som lå på veien når vi gikk til arena). Sjekker kartet i siste liten idet jeg løper opp bakken, og må plutselig ta av til venstre. Går nok ikke mange sekundene, men veldig slapt.

Avslutter det hele med dobbel feil til 16. Først drar jeg på feil sti, så bommer jeg inn i posten. Fikk ikke særlig tak på kartet her, men burde skjønt at jeg skulle vært litt høyere. Totalt 30-40 sek tidstap her. Greit de siste postene, men litt daff og lei. Totalt sett et ganske dårlig løp. Tar litt for lett på det og blir litt for gira på å løpe fort i skogen. Fryktelig mye tidstap på ei så kort løype, og føler i tillegg at jeg ikke får igjen så mye for energien jeg bruker fysisk. Blir mye hakkete løping og rykk og napp-tendenser. Uansett artig å løpe stafett, spesielt når vær, løyper og arrangement er bra!
Show comments (0)
 
Freidigstafetten (26/05/2018) Freidigstafetten (26/05/2018)