O-festivalen sprint (22/06/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Fornebu øst
Organiser: Fossum IF
Country: Norge
Discipline: Sprint
Distance: 4.41 km
Time: 16:24
Lenge siden siste sprint, så ganske spent før start. Har vel ikke løpt på sprintkart siden EM-testen tidlig i april, så usikker på eget nivå og sprintteknikken. Åpner ganske tøft og tar de første to postene bra. Ser tidlig at jeg ikke vil dra langs kysten på veivalget til andre og er kontant på valget. Beste strekktid og god start.

Ser tidlig at 3. post ligger et platå høyere og tenker at da må en venstrevariant være god. Brukerr litt for lite tid på å vurdere andre alternativer. Lønte seg klart å dra ulike varianter av svakt høyre, og taper 19 sek til beste tid på strekket. Til 4. overser jeg både den svarte muren i starten av venstreveivalget og den fiktive sperringa, så veivalget viser seg å være dårligere enn jeg trodde. Taper 9 sek til beste strekktid - ingen krise, men ganske mye på en tett sprint.

Videre går det ok, men taper uforståelig mye på 6. strekket, faktisk hele 10 (!) sek til beste strekktid. Tror ikke det var bra å ta "dølpa" før kollen, men tviler på at jeg taper mer enn et par sek på det. Tar 7 og 8 greit, og bestemmer meg raskt for å kjøre helt høyre til 9, for å unngå sikksakktrappene. Taper 17 sek til beste strekktid som løp rett på, og 9 til Håkon på samme veivalg. Nøler en del inn i posten der jeg ikke helt forstod det grønne, men føler ellers at jeg gjennomførte greit. Mulig det var litt bedre å kjøre rett på likevel.

Ganske bra fra 9 og til mål. Tar inn 13 sek på ledende Karl fram mot 20, men taper 3 sek helt mot tampen pga. litt for lite krutt i støvlene. Blir tilslutt nr. 5, 22 sek bak. Litt overrasket over resultatet. Har gode perioder, men gjør en del dumme veivalg og drar på meg mye unødvendig tidstap.

Bra å se at formen holder til såpass, selv om jeg kjenner at jeg har en del å gå på i forhold til de muskulære kravene for sprint. Ble ikke like mye svinger og akselerasjoner i dag pga. mye parkløping, så slapp kanskje litt billigere unna. Satser på at det blir flere sprintløp framover!
Show comments (0)
 
O-festivalen sprint (22/06/2018) O-festivalen sprint (22/06/2018)