O-festivalen lang (23/06/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Bærumsmarka
Organiser: Fossum IF
Country: Norge
Discipline: Lang
Distance: 14.62 km
Time: 89:09
Forberedt på en fysisk tung og teknisk krevende langdistanse, men følte meg klar for oppgaven. Ser på postbeskrivelsen før start at det blir et skikkelig langstrekk tidlig, og bestemmer meg når jeg bretter opp kartet for å ta første post på en god måte før jeg bestemmer meg for veivalget til andre. Litt usikkerhet inn mot posten, men tar den greit og investerer 20-30 sek på posten før jeg bestemmer meg for veivalget. Ser i ettertid at det ble mer enn det føltes ut som da, og føler kanskje jeg burde vært litt mer offensiv i tankegangen.

Bra veivalg til andre, men taper rundt 20 sekunder i midtpartiet der jeg burde rundet til venstre for tjønna og tatt stien tidligere, og mister i tillegg stien i skrålia før posten og kødder bort 10-15 sek. Ellers fint gjennomført. Veldig usikker til 3, men tenker at jeg helst vil unngå hele høyda, så safer rundt venstre. Gjennomfører ikke optimalt, og burde nok vært tøffere og holdt en svak venstre hele veien. Taper 51 (!) sek til Gaute. Planlegger å gjøre det enkelt til 4 også, men gjør en tidlig parallellfeil og er for dårlig med kompasset. Må ta en skikkelig kartstopp ved hyttene, og er i tillegg for slapp med kompasset inn mot posten. Taper bortimot 90 sek. Drar med meg usikkerheten og legger igjen småsekunder på 5e i samme slengen.

Roer meg ned og gjennomfører fint etter planen til 6. God flyt gjennom skogen, og får raskt en bra følelse igjen. Planen er å gjøre det veldig enkelt til 7, men klarer ikke helt gjennomføre det jeg ønsker, og blir mye usikkerhet, nøling og delvis løping uten kontroll. Mye sikksakk og får aldri løpt skikkelig på. Taper 40 sek til Yngve, mener jeg skulle klart å redusert det en del med litt mindre hodeløs løping. God kartlesning og kontroll til 8 og 9, selv om det kanskje kunne vært bra å løpt mer på myra? Sikkert og rolig, men bra, til 10. Skeiver ut en del til 11, og nøler fryktelig inn mot posten. Var ganske grønt før myra, så ble ganske usikker, og veldig lettet når jeg endelig så posten. Taper 41 sek til bestetid.

Ligger som nr. 4 på 11. post, ca. halvannet minutt bak Gaute og Yngve (basert på GPS). Positivt overrasket over det, særlig med løpet tatt i betraktning (selv om det ikke bare var jeg som hadde en del tidstap). Vurderte flere alternativer til 12, men følte meg såpass fresh i både bein og hode at jeg tenkte det skulle gå bra rett på. Føler ikke jeg finner de beste traséene, men løper med god kontroll og fin flyt fram til kollen med steinen på streken rett før posten. Tar en litt grov retning og tenker at søkket nærmest skal lede meg til kollen og hogstfeltet. Merker at varselbjellene ringer raskt når jeg står på den gule kollen, men klarer å innbille meg selv at jeg kanskje er på riktig sted. Skjønner det etterhvert, men legger igjen litt over minuttet på strekket.

Finner ikke noe bra veivalg til 13, men tenker at jeg bare skal prøve å holde kurvene og spare høyde hele veien. Gjennomfører ganske dårlig, klarer ikke helt holde kontrollen og tror jeg ender opp med å ta en del høyde tilslutt likevel. Taper 36 sek til Magne som drar en slak høyrevariant. Føler jeg har en god plan til 14, og gjennomfører greit fram til jeg krysser streken. Vet at jeg passerer de to kollene før nedoverbakken, men får det plutselig for meg at jeg løper på de to gule kollene sør for streken og sør-øst for stien #hodemist??? Gjør en skikkelig parallellfeil, finner jo et stup som passer, og tror stien er den utydelige som går under streken. Mye godvilje som blir lagt til her altså. Finner ut av det tilslutt når jeg ser hogstfeltet, men taper mellom 2:00-2:30 min på feilen. Jævlig håpløst, men det slutter ikke her...

Tar 15 greit, men pusher uten helt å ha kontroll mot 16, og roter bort 1:20 på diverse bomming. Heldigvis lite igjen av løypa, men greier å ta med meg henholdsvis rundt 30 sek og 20 sek tidstap på 17 og 18. Fra der og inn går jeg tilnærmet feilfritt da B-)

Totalt sett må det vel sies å være et helt ræva løp. Fornøyd med at jeg er såpass tett på dagens raskeste etter 2/3 av løypa, med en del minutter tidstap i banken. Glimtvis bra løping også, selv om det blir altfor mye tullfeil og dårlige perioder. Avslutninga er en total katastrofe. Taklet ikke helt overgangen til det detaljerte og oppklipte terrenget vi møtte mot slutten. Angrer på at jeg ikke løp med lupe, men det er ingen tvil om at jeg må danne noen bedre strategier for når jeg møter slike typer terreng. Er generelt ikke særlig god her, så må prøve å lære av dagens feil og finne ut hvordan jeg skal løse lignende utfordringer neste gang.
Show comments (0)
 
O-festivalen lang (23/06/2018) O-festivalen lang (23/06/2018)