O-festivalen mellom (24/06/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Skytterkollen
Organiser: Fossum IF
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 6.24 km
Time: 36:35
Gira på å reise kjerringa etter gårsdagens fadese. Klar for å gjøre en god teknisk jobb; la orienteringa styre farta og ikke hetse meg gjennom terrenget. Full kontroll og god følelse inn mot første post. Bra start. Tenker først å kjøre rett på til andre, men ombestemmer meg i siste liten når jeg ser steinura og veggen ut fra posten, så drar i stedet en høyrevariant. Gjennomfører bra, men taper 25 sek til Vetle som drar rett på. Taper i tillegg rundt 15 sek i forhold til Gaute og Magne som også kjører høyre. Klarer ikke helt forstå hva jeg taper tid på basert på 2drerun. Virker som at jeg taper en del tid på posttagninga på første post, men føler ikke det gir mening. Tenker at det bare er totalen, men virker også som at både utgang fra 1 og inngang til 2 er litt for dårlig.

Bra til 3. Legger igjen småsekunder inne i postringen på 4, men greit videre til 5 og 6. Litt dårlig flyt og hakkete løping, men finner frem greit. Feilvurdering til 7. Tar meg ikke nok tid og ser ikke stien som går sør-øst langs bekken. Burde dratt den et stykke og tatt posten fra siden, i stedet for å kave seg gjennom mye dritt rett på. Kommer i tillegg litt høyt og nøler, så legger igjen 20-30 sek. Stanger en del til 8, men tar posten greit. Dårlig retning ut av posten, og tolker utspringet som hjelpekollen og leter for tidlig. Finner ut av det raskt, men taper nye 20-30 sek.

Bra gjennomføring av de neste 5 strekkene, foruten litt nøling inn mot 11 og 14. Tenker at jeg bare skal dundre ut på stien mot 15, så tar meg ikke tiden til å finne retningen, og blir i tillegg litt forvirret av noen småstier. Finner ut av det, men gjennomfører totalt sett ganske hakkete og dårlig. Blir for mye nøling og hakkete løping, og taper mye i forhold til de som løper mer kontant og selvsikkert. Samme greia på de neste tre strekkene. Dårlig retning til 16 og 17, og ligger ikke nok frempå mot 18, i tillegg til at jeg knøvler litt idet jeg står rett over posten og ikke ser den. Taper rundt 30-40 sek i dette partiet. Dårlig gjennomføring til 20 og 21 også. Førstnevnte glemmer jeg meg og orienterer med utgangspunkt i passeringspost, og knoter meg derfor gjennom masse tett bush, og til den andreløper jeg et par meter forbi posten uten å se den (i tillegg til dårlig retning siste halvdel av strekket). Nye 30-40 sek her. Løper greit resten, men føler det går litt seigt.

Totalt sett ikke helt fornøyd. For dårlig gjennomføring teknisk, og litt for seig i kroppen, til å kunne kalle løpet en suksess. Løper, som i går, periodevis bra, men evner ikke helt å sette det sammen til et helhetlig, bra løp. Legger igjen for mye tid på småtteri der jeg er for lite skjerpet, tar for mange dårlige valg, og har for mange blemmer til man ikke blir straffet på en intensiv mellomdistanse. Blir rett og slett for mye tidstap, så må finne ut hva det er jeg gjør feil.
Kjenner meg ikke særlig komfortabel i denne type terreng, både ved det ulendte og oppklipte terrenget, og den detaljerte og intensive orienteringa. Er ikke kontant nok når jeg kommer ut på stier og områder der man kan løpe raskt og selvsikkert, og er litt for treg o-teknisk til å henge med der det er som mest detaljert. Tydelig at jeg må få trent litt mer i slike områder, for her er det forbedringspotensial!

Fin orienteringshelg totalt sett. Morsomme, krevende løyper, fint vær og et bra arrangement. Eneste minuset var at egne løp ikke helt sto i stil...
Show comments (2)
 
O-festivalen mellom (24/06/2018) O-festivalen mellom (24/06/2018)