VM-test mellom, Latvia (07/07/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Ligatne
Organiser: WOC 2018
Country: Latvia
Discipline: Mellom
Distance: 6.73 km
Time: 39:22
Følte meg godt forberedt og i vater før start. Hadde tro på både form og teknikk og følte jeg lå i en god angrepsposisjon. Planen for løpet var å alltid bruke kompasset aktivt, og lete etter gode traséer.

Åpner fint i starten. Legger igjen noen små sekunder på første der jeg må forsere en del nedfall inn mot posten, og mot andre der jeg nøler en del og ikke ser posten tidlig nok. Totalt rundt 20 sek. Tar tredje på en god måte, men til fjerde blir jeg litt for redd det grønne, og overkompenserer for mye. Tar litt for mye høyde og kommer skeivt inn mot posten, taper rundt 15 sek.

God plan til femte, og stort sett bra gjennomføring, men har for dårlig retning ned mot søkket og den utydelige stien, og må forsere litt unødige kurver og grønt. Blir mye stanging, og taper nok 10-15 sekunder. Til sjette ryker det også rundt 15 sekunder da jeg blir veldig usikker inn mot posten. Forventer å forsere det grønne området, og legger ikke helt merke til at jeg passerer det. Bruker litt tid på å lese meg inn. Litt rotete løp så langt, men ingen større feil, så ligger som nr. 10 totalt, litt over minuttet bak Olav.

Deretter kommer dagens første større smell. Vurderte tidlig å dra stien, men tenkte det optimale ville være en rett-på variant med gode trasévalg. Føler jeg løper lenge langs det hvite etter jeg har sett stien til høyre for meg. Bruker litt for mye tid på å se langt fram og finne gode traséer, og bruker ikke kompasset aktivt nok. Får mye til å stemme oppover lia, selv om det store søkket setter i gang varselbjellene. Føler fortsatt ting stemmer bra, men klarer tilslutt å forstå at jeg er på feil sted. Fryktelig slapp og unødvendig bom, og taper hele 90 sekunder på denne feilen. Drar med stresset videre, og klarer ikke bestemme meg for veivalget til 8. Tenker først å dra rett på, men ombestemmer meg når jeg treffer stien. Blir en lite optimal variant som koster meg 10 sekunder, men gjennomfører fint fra der.

Greit til 9 og 10, men klarer ikke optimalisere nok og finne de beste mikroveivalgene. Burde dratt høyere til 11. Mister i tillegg kontrollen inn mot posten, og bruker 50 sek ekstra på roting og tull. Står i tillegg ganske nærme posten uten å se den. Slapt. De neste strekkene er bra. Pusher godt og løper med kontroll. Løper meg litt opp igjen, men så smeller det på nytt til 15. Litt kjip bom. På de fleste kartene vi har løpt på har V-gropene vært ganske små, så antar at posten kommer til å være ganske synlig. I tillegg sjekker jeg ikke postbeskrivelsen, og tar nok litt lett på det helt i avslutningen av løpet. Løper med blikket hevet, men ser aldri posten, og ender opp med å snurre ganske mye. Finner tilslutt detaljen, og posten ligger nede der i gropa. Kjip, men nyttig lærepenge. Avslutter greit.

Totalt sett et dårlig løp. Tendense er veldig bra, men klarer ikke sette det sammen til et skikkelig mellomdistanseløp. Merker at jeg helt siden EM har slitt med å ha troen på egne fysiske og tekniske ferdigheter. Vet ikke helt hvorfor, men det har lagt et tydelig preg på løpene siden da.

Det som er godt å ta med seg fra i dag er at jeg på gode strekk kan være helt på høyde med de beste, og at jeg faktisk kan ta meg tid til å orientere. God bekreftelse å få, samtidig som det er litt bittert at jeg er så nærme en VM-plass. Føler jeg hadde tatt den i dag med et normalt greit løp.
Show comments (0)
 
VM-test mellom, Latvia (07/07/2018) VM-test mellom, Latvia (07/07/2018)