VM-test lang, Latvia (08/07/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Ligatne
Organiser: WOC 2018
Country: Latvia
Discipline: Lang
Distance: 18.65 km
Time: 104:35
Etter å ha analysert gårsdagens løp følte jeg for første gang på lengre tid at jeg sto på startstrekk med trygghet og normal tiltro til egne evner. Veldig gira og spent før start, og ønsket å vise at jeg kan løpe stabilt og bra.

Åpner bra. Taper småsekunder inn til første, men tar den sikkert, og tar litt ekstra unødig høyde mot 2. Virket som det beste veivalget til 3 var å dra venstre, men har nest beste tid med denne varianten, så tror ikke det er store forskjellene. Drar litt langt høyre i starten, og har noen linjer som kunne vært mer optimaliserte, så tror jeg kunne løpt litt raskere på strekket også. Fjerde er veldig bra, og samtidig er det ekstra tilfredsstillende å gjennomføre godt i samme område som jeg storbommet i går.

Bra veivalg til 5, men taper tid i starten der jeg burde løpt på venstre eller høyre side av kollen. Burde i tillegg løpt venstre rundt bebyggelsen. Greit til 6, men litt problemer med nedfall før passering av elva. Litt småtteri å utsette på, men stort sett ganske bra fram hit. Ligger som nr. 2 her, 22 sek bak Olav. Til sjuende gjør jeg en feilvurdering og bommer inn i posten. Burde dratt lenger ned først og fremst, da det var mye nedfall og drit og vanskelig å holde høyden lenger opp. Tror posten skal ligge på et grøntfelt og ikke ei myr, så løper i retning det jeg synes ligner på grønt. Rart at jeg ikke ser posten, men var nok litt for dårlig på å løfte blikket. Roter bort rundt 80 sek på dette.

Taper rundt 50 sek til Olav på neste strekk. Mister kontrollen bortover på stien og får en unødvendig sving, men ellers gjennomfører jeg bra. Mistenker at veivalget kanskje ikke var optimalt; stien vi løp oppover lia var bare masse trapper som varierte mellom å gå litt opp og litt ned. Tror også at det var bedre å dra til høyre inn mot posten. Bra gjennomføring til 9 og 10.

Burde dratt svakt høyre til 11, men taper ikke særlig tid på veivalget. Følte også at jeg stanget en del inn mot posten, så tror jeg kunne løpt bedre siste del. Merker tidlig på dette strekket at jeg begynner å få litt problemer med magen, men regner med det ordner seg etterhvert.

Kjenner det litt mer på vei til 12. Taper teknisk både i starten og slutten av strekket. Litt ubesluttsom og er litt for defensiv. Også veldig defensiv inn mot 13, et strekk som jeg kanskje overvurderer vanskelighetsgraden av. Tenker at man kan rote en del her, men bruker man kompasset aktivt, løfter blikket og legger inn en svak sikkerhetsmargin mot venstre skal det jo være vanskelig å løpe forbi søkkene. Velger å spare høyde til 14, tror det er ganske bra, selv om det også kan anses som litt defensivt. Begynner å utvikle seg til mer krampe i magen nå. Vurderer å stoppe for å gå på do, men frykter at det kan gjøre ting verre.

Kommer inn i dagens verste parti. Blir litt begrenset fysisk av magekrampene, og lar meg nok stresse en del av det. I tillegg føler jeg meg litt i ørska. Gjør mange dårlige strekk i sommerfuglen; løper uten særlige planer for strekkene og gjennomfører ganske dårlig. Klarer ikke løpe som vanlig, verken fysisk eller teknisk, men ser heldigvis at det er ganske lite igjen av løypa og prøver å holde det sammen. Grei gjennomføring til 23, men mangler trykk og blir litt treg med orienteringa. Skeiver ut til 24, og løper en ræva trasé til 28, men gjennomfører ellers ganske bra.

Totalt sett ikke særlig fornøyd med løpet. De første 30 minuttene er ganske bra, og veldig kult å se at jeg ligger såpass høyt tidlig i løpet. Gjør samtidig noen tåpelige feil, og ødelegger i tillegg store deler av løpet med magekrampene. Fant ut i ettertid at jeg i løpet av konkurransen ble ganske kraftig dehydrert, og var relativt utslått resten av dagen. Har tydeligvis ikke klart å få i meg nok væske, og ødelegger litt for meg selv på denne måten.

Samtidig synes jeg det er veldig inspirerende å se at jeg kan løpe såpass bra, selv om det bare var deler av løpet. Tror også at væskeinntaket kan være et ganske konkret forbedringspunkt, og funderer på om dette også kan ha påvirket langdistanser tidligere uten at jeg helt har tenkt over det (avslutningen på o-festivalen lang i år f.eks). Synes ikke det var langt oppe til VM-plass i dag heller, men det kommer allerede ny sjanse neste år, og ikke minst nye, viktige løp allerede om én uke.
Hide comments (2)
Hans Moltzau : Hei Paul ! Det er sikkert , det kommer ny sjanse neste år . Det å komme med som deltaker i VM med norske farver er som å gå gjennom et nåløye. Frol il hadde med tre fine representanter i kampen om å komme gjennom det berømte øyet. Olav L er suveren , men det burde snart være åpning for at noen andre enn de øvrige 2-3 faste får prøve seg. Har studert løypa på langdistansen og ser at du og Yngve ikke har hatt så ulike veivalg , mest forskjellig fra 2 til 3. Forstår at ingen av dere var førnøyde når det gjaldt som mest . Lykke til med neste mesterskap som også er et VM. Hilsen Hans.
Paul : Takk for det! Det var litt synd å ikke prestere helt som jeg hadde håpet på forhånd, men ting går i det minste fremover, og jeg gleder meg allerede til neste års muligheter. I tillegg er det mye spennende løp som kommer i nærmeste fremtid, så får prøve å gjennomføre hakket bedre da.
Post new comment
Save
 
VM-test lang, Latvia (08/07/2018) VM-test lang, Latvia (08/07/2018)