WUOC middle (18/07/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Virpimäki
Organiser: FISU
Country: Finland
Discipline: Mellom
Distance: 6.56 km
Time: 36:16
Første konkurranse på mesterskapet, så uvanlig mye nerver. Satt og kjente en del på det før start, men prøvde å utnytte det til noe positivt. Bra med litt sommerfugler i magen, og følte meg veldig gira på å komme i gang. Ekstremt varmt, så brukte det meste av tiden før start på å kjøle meg ned tilstrekkelig og få i meg nok væske.

Hadde sett mye på gamle kart før løpet, så var ganske bra forberedt på løypas utfordringer. Fokus på å lese mye kart i starten. Bruker kompasset aktivt og får med meg alle detaljene underveis. Mulig at jeg løper litt defensivt, men har god kontroll og fin flyt, og følte det var en fornuftig åpning på et teknisk løp i varmen. Begynner å øke tempoet etterhvert, og gjennomfører veldig bra på både 6 og 7, og tar teten med 20 sekunder når jeg stempler på sistnevnte.

Merker ganske raskt at varmen har begynt å tære, og føler meg ganske akutt mer sliten når jeg forserer bakken opp fra sjuende post. Tar meg ikke nødvendig tid til å ta en god retning, og klarer å overbevise meg selv om at jeg ligger på strek. Får en unødig lang sving, og nøler i tillegg mye før jeg finner posten. Ryker 15-20 sekunder. Til 9. post ønsket jeg å løpe veldig svakt venstre, og treffe den langstrakte kollen ved bekken. Blir litt for pysete og ukonsekvent med valgene gjennom det grønne, og ender opp med at jeg drar en skikkelig bue. Blir litt for mye lesing av kartet uten at jeg egentlig fanger opp relevant informasjon, og det ryker en del tid her, ca. 20-30 sekunder.

Fortsetter i samme stil til 10, og blir litt usikker av skifte i undervegetasjon inn mot posten. Setter meg litt ut, og fokuserer ikke nok på retningen mot posten. Liten bom, men blir nok et tidstap på rundt 15 sekunder. Føler meg som en kokt hummer her i den åpne skogen, og koster mye å holde det sammen mot slutten. Beste strekktid på både 11 og 12, selv om jeg roter 10 sek i ringen på 11 og drar litt for skeivt til 12. Føles som det går i dassetempo da, men jobber ganske hardt mentalt for å overbevise meg selv om at det går raskt nok.

Til 13 løper jeg veldig bra og fort frem til jeg passerer de to steinene. Her går jeg på en logisk brist, da jeg legger meg i samme høyde fra steinene, når jeg egentlig skal et par kurver ned. Veldig slapt, burde vært streng på retning og tatt meg tilstrekkelig tid. Taper 40 sekunder på denne missen.

Avslutninga er grei, selv om jeg er i overkant redd for myra til 15 (virka som det gikk et raskere tråkk gjennom). Kommer i mål som nr. 2, 7 sekunder bak gullet. Må si meg fornøyd med medalje, men veldig bittert å tape gullet med så liten margin. Har nesten to minutter i rent tidstap, noe som er for mye på et slikt løp. Samtidig er jeg veldig fornøyd over at jeg klarer å prestere i slik varme, noe jeg ofte har slitt med tidligere år. Koker fortsatt litt for mye på slutten, og er litt for redd for å ta meg den tiden jeg trenger, men det er et godt steg i riktig retning, og en fin åpning av mesterskapet. Enda bedre åpning ble det når jeg fikk dele pallen med lagkamerat Håvard!
Show comments (0)
 
WUOC middle (18/07/2018) WUOC middle (18/07/2018)