WUOC long (20/07/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Jokikalliot
Organiser: FISU
Country: Finland
Discipline: Lang
Distance: 13.42 km
Time: 71:46
Litt sliten i beina før løpet, etter to konkurranser de siste to dagene med 30 varmegrader og stekende sol. Heldigvis litt kjøligere i dag, men fortsatt veldig varmt, så ble ganske lite oppvarming. Brukte mest tid på å komme meg i rett modus og kjøle ned kroppen.

Veldig godt forberedt, så de første fem postene var nærmest akkurat som jeg hadde forventet. Det må likevel fortsatt gjennomføres, og jeg legger igjen litt små tid i dette partiet. Til første løper jeg bra, men burde holdt stien lengre, og kanskje også tatt posten fra venstre. Fint til andre og tredje, mens jeg mister kontrollen mot fjerde, og roter litt i postringen. Synd jeg ikke fikk sjekket denne posten i ettertid, for følte ikke at jeg fikk ting til å stemme her. Mulig det var en del ting som akkurat var under minstemål. Kunne kanskje løpt 15-20 sek bedre på første post, og taper rundt 20 sek på 4.

Synes jeg gjennomfører bra til 5, men mulig at jeg burde holdt meg nærmere streken og løpt noen bedre trasévalg. Til 6 ønsker jeg å treffe slepet, og samtidig holde meg unna myra. Klarer sistnevnte, men løper rett forbi slepet og må karre meg gjennom en del unødvendig skog før drikkepost. Stopper her og tar meg bra med drikke, noe jeg var bestemt på at jeg skulle gjøre på forhånd. Fin retning og bra orientering fra her og inn til posten, men taper ca. 15 sek på strekket.

I phi-loopen hadde jeg 8-9-10-7-11. Første sløyfa er solid. Bruker kompasset bra, leser på det jeg trenger og har god kontroll. På vei tilbake blir jeg litt usikker. Har ikke helt kontroll i hogstfeltet, og tror jeg er mer på streken enn jeg egentlig er. Må stoppe og lese meg inn, og får noen ørsmå svinger på rundt 15 sek totalt. Blir litt småstressa og drar det med meg på vei til 7. Tar litt lett på det, tenker jeg bare skal finne kanten av det forbudte området og gli inn mot posten. Det første går greit, men klarer ikke få oversikt over kurvene inn mot posten, og har ingen B-plan. Må løpe litt rundt for å finne ut hvor jeg er, og taper 40 sekunder på denne posten. Veldig slapt og unødvendig.

Plukker de neste to postene bra. Kommer litt skeivt til 13, da jeg er litt for opptatt med å lese det kommende langstrekket. Taper 15 sek på det. Usikker på veivalget, men tenkte at man umulig kunne tape på å løpe rundt. Får tredelt bestetid på dette strekket, så var nok et bra valg, men føler jeg kunne gjennomført en del bedre. Flere måter å optimalisere i starten på vei til stien, og partiet mellom drikkepost og den neste veien var litt for dårlig. Bra retning til 15 og leser kartet godt og hyppig. Litt usikker inn mot posten, men tar den greit. Ekkel 16. post, men tar det med ro og er nøye på å løfte blikket.

Merker at jeg er litt sliten nå, men prøver å holde det sammen i avslutningen. Leser bra med kart og leter fram gode traséer til 17. Ser egentlig kollen posten skal ligge bak, men så titter jeg meg til siden og ser en annen post rett til høyre for meg. Vet at det egentlig er feil, men drar ned likevel. Ser at koden er feil og leser meg raskt inn, men taper da 10-15 sek. Resten av avslutninga er grei, men taper bittelitt tid til siste post. Mulig noen fant en veldig bra trasé, eller at jeg burde dratt lenger høyre og brukt det gule partiet inn mot posten.

Kommer i mål og blir nr. 2, 31 sek bak Jonas Egger. Får igjen med meg Håvard på pallen, noe som er sykt kult! Umiddelbart etter løpet er jeg ganske skuffet. Litt over 2 min tidstap, og føler jeg burde klart å begrense det til minuttet. Har noen veldig unødvendige glipper, som i phi-loopen, og klarer ikke helt være på hugget hele løpet. Hadde veldig lyst på gullet i dag, og da er det ekstra surt å være så kort bak med en del feil i bagasjen. Samtidig er det et jevnt over bra løp, og jeg er veldig fornøyd med å prestere jevnt stabilt på alle de individuelle løpene her nede.
Show comments (0)
 
WUOC long (20/07/2018) WUOC long (20/07/2018)