WUOC relay (21/07/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Oijoosvuori
Organiser: FISU
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 3. etappe
Distance: 5.58 km
Time: 32:24
Avsluttet mesterskapet med skogsstafett, der jeg løp tredje etappe på lag med Håvard og Audun. På forhånd veldig optimistiske, etter at vi alle tre hadde vært topp 5 på mellom og topp 6 på lang. Samtidig klar over at jobben måtte gjøres, og at det var flere lag som kunne være med helt i toppen.

Gutta før meg gjør en kjempejobb, og blir sendt ut først med en luke på ca. 40 sek foran en gruppe på 5 løpere. Nervepirrende utgangspunkt, men samtidig veldig kult. Er litt for hissig i starten, og tar meg litt for lite tid med kartlesinga. Tenker at det bare skal være å løpe til toppen. Retningen blir litt skeiv, og det ringer ingen varselbjeller før jeg ser myra. Leser meg inn her, men får en ganske håpløs start.

Roer meg ganske raskt ned, og klarer å unngå å bli særlig stresset av starten. Tar meg tid til å orientere godt på de neste postene, og løper stabilt og bra. Litt usikkerhet inn mot 2. post når jeg passerer gaflingsposten, men ellers god kontroll og fin flyt fram til 6. Til 7 tenker jeg at jeg skal holde meg på samme høyde og plukke detaljene ved streken, men glemmer at det er 2,5 m kurver, og drar litt ut på retningen. Merker det raskt når jeg kommer i de grønne områdene, men får en kostbar sving her før jeg finner posten. Burde skjønt at dette er en post som krever skikkelig retningsarbeid.

Litt bush ned til 8, og skeiver litt på løpstraséen. Gutta som kommer jagende bak ser nok ryggen min nå, og tar inn en del både inn mot og ut av posten. Når vi passerer bekken på vei til 9 er de i ryggen min, og jeg kan både se og høre at jeg har fått selskap av tre andre lag. Umiddelbart ganske forbanna på meg selv, men sier til meg selv at nå er det bare å skjerpe kartlesinga og være enda mer fokusert på teknikken. Løper veldig bra til 9. post, selv om jeg nøler litt i postringen, og får en liten luke igjen. Postene inn til passering er ganske enkle, siden vi allerede løp lignende trasé i går, og flyter bra gjennom. Hører noen fjerne heiarop på passeringspost, og at jeg har en luke på ca. 30 sek.

Til 12 tenker jeg at det kan være en god mulighet til å trøkke på og avgjøre stafetten. Dunker på bra i motbakken ut fra arenapassering, og leter etter de beste traséene. Litt sving etter passering av veien, men har bra kontroll og treffer kollepartiet som jeg vil. Litt mye steiner og forskjellig i postringen og litt vanskelig å få oversikt. Klatrer forsiktig opp mens jeg løfter blikket, og ser etterhvert posten. Tar meg god tid til å få en god retning ut av posten, men ganske mye stygg bunn og skog på det neste strekket, så blir mest å ta seg frem der det er mulig å løpe.

Ser ingen konkurrenter i nærheten, og ser at det bare er to poster igjen. Legger inn litt ekstra sikkerhetsmargin, uten at jeg egentlig sakker farten vesentlig. Digg følelse når jeg ser nest siste post, og hører i det fjerne at vi fortsatt har ei bra luke. Tar en bra retning til siste post, og treffer ganske bra. Ser Audun og Håvard venter ved innløpet, og føler en stor lettelse og en enda større glede over at vi kan løpe inn til gull. Sykt kult!

Totalt sett greit fornøyd med løpet. Gutta før meg løper kjempebra, så unødvendig at jeg gir bort det forspranget med så rare feil. Litt for overtent i starten og klarer ikke helt holde hodet kaldt. Litt for mye feil totalt sett, men tar meg heldigvis sammen når jeg blir tatt igjen, og siste halvdel er ganske bra. Det viktigste var tross alt å komme i mål først, og det klarer vi. Deilig følelse å endelig ta hjem gullet, og enda bedre å dele det med gode lagkamerater. I tillegg klarte vi begge lagene topp 5 i begge klasser, så det må sier å være godkjent!
Show comments (2)
 
WUOC relay (21/07/2018) WUOC relay (21/07/2018)