NM ultralang (19/08/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Grønliheii
Organiser: Høydalsmo IL
Country: Norge
Discipline: Ultralang
Distance: 24.25 km
Time: 157:28
Første ultralang som senior, så følte meg både spent og skeptisk før start. Vanskelig å vite hvor hardt man kan tøye strikken på en slik distanse, da man ganske raskt kan ende opp med å løpe enten for hardt eller for rolig. Tenkte at jeg skulle åpne i en normal langdistansefart, men med håndbrekket på.

Går ganske greit teknisk frem til 11. Veivalget til 3 er nok ikke optimalt, og er litt for forsiktig, men tar i det minste postene uten større tidstap. Ser Olav når jeg drar ut av drikkeposten på 11, og innser ganske raskt at det muligens har gått litt for bedagelig så langt. Øker farta litt, men blir tatt igjen inn mot 13. Ønsker ikke å henge i rygg, så er aktiv med egen orientering og løper en del forskjellige trasévalg. Blir løpt fra gradvis, men tar han igjen på 16. post. Her ligger jeg i medaljekampen og føler at jeg har en del å gå på resten av løypa.

Brukt en del tid på å vurdere veivalget til 17, men tar ikke helt med siste delen inn mot posten med i betraktningen. Søker venstre for å få god løpbarhet og sti, og når Olav i tillegg gjør det samme blir valget enda enklere. Merker at jeg angrer meg halvveis på strekket, og skjønner at her går det en del tid. Gjennomfører ikke optimalt, men hadde nok tapt bra med tid uansett. Når jeg stempler på posten merker jeg i tillegg at jeg begynner å bli ganske kokt. Det påfølgende partiet fram til 24 er preget av mye gåing, lite kartlesning og generelt sett dårlig løping. Taper masse tid, og mister enhver reell sjanse for medalje.

Får i meg en siste gel før 23, og virker som den kicker inn i avslutninga, for føler meg plutselig veldig sprek mot slutten. Avslutter bra og tar inn litt på Olav, og blir tilslutt nr. 6. Helt greit fornøyd i ettertid. Løper distansen med de forutsetningene jeg selv har valgt, altså mye mengdetrening de siste ukene og ingen oppladning, så føler ikke jeg kunne forventet mer. Er med lenge og kjemper om medalje, men står ikke distansen helt og gjør litt for dumme valg her og der. Uansett fornøyd med å ha gjennomført første ultralang som senior, og synes det var et kult løp. Fint terreng og veldig gode løyper, så all kudos til arrangørene.
Show comments (0)
 
NM ultralang (19/08/2018) NM ultralang (19/08/2018)