MNM lang (25/08/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Stortjønna
Organiser: Freidig SPK
Country: Norge
Discipline: Lang
Distance: 12.22 km
Time: 74:38
Planen i dag var å prøve seg litt fram med en tøffere åpning enn vanlig, sterkt inspirert av Olav. Sliter noen ganger med å at jeg åpner for rolig og blir løpende i et tempo som er hakket for sakte. Det er litt sånn at det føles vanskeligere å slå om tempoet underveis enn hvis man åpner ganske hardt fra start.

Ingen startpost, så løper litt med halvveis kartkontakt helt i starten, men kommer meg raskt inn på kartet. Løper stabilt og bra første del av løypa, og på 10. post ligger jeg bare 13 sek bak supermann-tiden. Orienterer bra og trøkker til skikkelig der jeg har mulighet. Kan virke som ruta er litt kronglete stedvis, men føler at man nesten må løpe litt med terrenget, og ikke bare krangle seg gjennom på kurs.

Dårlig parti fram til 13. Til 11 har jeg kontroll etter passering av søkket under streken, men tar av for tidlig (dårlig avstandsbedømmelse), og blir stående i ro før jeg leser meg inn. Taper 20 sek. Videre til 12 forsøker jeg å forenkle en del for å holde høy fart nedover lia. Fungerer bra, og krysser og får med meg de myrene og bekkene jeg ønsker. Gjennomfører bra fram til stien, men klarer ikke helt omstille til finlesing og nøye orientering. Løper litt på måfå før jeg leser meg inn på den lille myra, og nøler også veldig inn mot posten. Taper nesten 40 sekunder fra vi krysser stien og inn mot posten. Drar med litt for mye stress ned mot 13 og verken leser kartet skikkelig eller tar meg nødvendig tid. Får derfor en unødvendig sving som koster meg 10-15 sek.

Etter en dårlig periode på de forrige tre strekkene bruker jeg det 14. strekket til å nullstille. Går litt i rykk og napp første halvdel av strekket, men kommer meg godt inn i flyten igjen etterhvert. Så mye på langstrekket til 15, og vurderte venstre, men ville unngå de mest steinete områdene, og mistenkte at skrålia sannsynligvis ikke var verd det. Kjører en svak høyrebue og gjennomfører ganske bra. Løper ikke akkurat der jeg vil første del av strekket, men tror ikke det går særlig mye tid der uansett. Tenkte kanskje at å ligge litt mer svakt venstre ville være raskere. Får en fin inngang inn i posten og dunker bra nedover myra.

Dagens største tidstap kommer til 16. Tenker først at høyre er best, men synes at det ikke ser så bratt ut som jeg hadde forventet på venstreveivalget. Ser i ettertid at det ligger to kurver veldig tett som jeg mistolket som én, men tror uansett at det ble for kronglete til å være særlig bra. Må gå ganske sikk-sakk for å komme opp stupene, og området i ravinen er forholdsvis uryddig og stygt. Taper nesten minuttet på strekket. Taper også noen sekunder på de neste to strekkene som er litt halvveis i gjennomføring/trasévalg. Ellers er avslutningen stort sett bra, selv om veivalget til 20 var litt feigt, og at jeg burde lagt meg hakket lenger venstre til 21.

Kommer i mål og tar seieren og er bra fornøyd med løpet. Synes det funka bra med en tøff åpning, og føler at både teknikk og fysikk virker å stemme bra. Merker at jeg ikke leser like mye kart i dag som jeg egentlig skulle ønsket, så må ta meg litt sammen på det området før jeg går på en skikkelig smell. Ellers var det nok en gang fantastisk å løpe i dette området, og som i fjor fikk vi servert nydelige løyper!
Show comments (0)
 
MNM lang (25/08/2018) MNM lang (25/08/2018)