NM mellom kvalik (14/09/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Takserås
Organiser: Vegårshei IL
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 3.58 km
Time: 19:24
Litt hamret i beina etter i går, men vi hadde forberedt oss godt på alle mulig slags løypeforslag, så når jeg tok opp kartet var det i stor grad akkurat som jeg hadde sett for meg.

Åpner veldig hardt og har full kontroll til første post. Taper nok uansett smått med tid inn mot posten, der jeg burde dratt etter strek og ikke langs myrsigene. Trodde kanskje det var litt styggere enn det egentlig var. Legger inn litt sikkerhetsmargin på 2 og 3 og tar dem på en god måte.

Til 4 blir jeg litt usikker midtveis, men får raskt kontrollen når jeg kommer langs den store kollen. Er litt for rask med retningsarbeidet og har ikke helt oversikt over hverken terreng eller det jeg skal se etter i postringen når jeg kaster meg utfor. Ser i tillegg Andreas Magerøy komme i motsatt retning, og blir litt påvirket av det. Klarer heldigvis å stoppe opp og tar meg nok tid til å lese meg inn og finne posten, selv om det ryker rundt 15 sekunder på denne svingen. I øyeblikket føles det uendelig mye mer, så blir litt småstresset på de neste postene.

Litt ubestemt, men god kontroll til 5 og gjennomfører enkelt til 6, selv om det var veldig diffust inn mot posten. Skjønner med en gang at jeg vil dunke rundt sti til 7, og får en veldig enkelt inngang. Merker at jeg nesten ubevisst holder igjen litt på farta bortover stien, og lurer litt på hvorfor jeg gjør det. Begynner å føle meg ganske selvsikker på løpet og farta, så tenker at resten av løypa skal jeg gjennomføre med litt mer sikkerhetsmargin.

Gjennomfører fint i postplukkpartiet fram til 11. Nøye med utgangsretningen, leser mye kart og har god kontroll. Tryner ganske kraftig ut fra 8 og mister følelsen i deler av venstre arm, men er heldigvis fortsatt liv i kompasstommelen. Til 12 føler jeg at jeg har 100 % kontroll, men blir fortsatt litt usikker inn mot posten. Litt den typiske følelsen når man nærmer seg avslutningen på et løp man føler har vært bra. Løfter blikket og søker aktivt fremover, og ser tilslutt posten og steinen den ligger på. Deilig!

Safer de siste postene. Taper nok noen små sekunder til 13. post pga. det, mens jeg til 14 benytter ryggen til Ove og bare ligger bak og kontrollerer. Kommer i mål til ledelse og vinner heatet med bra margin. God beskjed å få før morgendagen, særlig på et løp der jeg føler det var litt å forbedre teknisk, og der jeg ikke tok meg ut fysisk. Morsom løype, som alltid på NM mellom kvalik - årets morsomste, men samtidig mest nervepirrende, løp.
Show comments (0)
 
NM mellom kvalik (14/09/2018) NM mellom kvalik (14/09/2018)