NM stafett (16/09/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Takserås
Organiser: Vegårshei IL
Country: Norge
Discipline: Stafett
Leg: 3. etappe
Distance: 8.3 km
Time: 47:22
Litt sliten, men gira på å bruke det siste kruttet i beina og få til en god avslutning på NM-uka. Litt småbomming på de første to etappene, så ble sendt ut som nr. 7, ca. 3 og et halvt minutt bak sølv og bronse, og 5 og et halvt bak gull. Stafett er stafett, så hadde uansett 100 % tro på at vi kunne klare det om jeg bare fikk til et toppløp og hadde litt flaks.

Åpner hardt og går rett i gaflingen min og de første tre postene. Blir litt satt ut når jeg plutselig begynner å se folk som startet bak meg ligger foran meg, da jeg føler jeg har løpt veldig raskt og bra foreløpig. Tenkte ikke over da at gaflingene skilte, men ser i ettertid at man taper rundt 45 sekunder på B-gaflinga i forhold til C som var desidert raskest. Blir småstresset og svinger nesten litt inn mot 4. post før jeg raskt leser meg inn. Taper nok 20-30 sek på denne gaflinga også, i forhold til den lengst øst, og har tapt nesten halvannet minutt i forhold til Magne som startet rett foran meg.

Løper stabilt videre. Mye finorientering og knot, men tar postene bra og prøver å orientere godt selv om det er en del løpere rundt meg. Løper bra fram til 11, men til 12 gjør jeg en liten feil. Kommer litt høyt i starten og glemmer å kompensere for det inn mot posten. Slapp feil, og tidstap på ca. 15-20 sek. Litt knotete til 13 også, også kommer jeg litt høyt til 14. Har i tillegg lang gafling. Hadde med en del løpere fra ca. 4. post, og økte farta litt mot 14 for å riste dem av, men mista fort den luka med litt halvdårlig løping inn mot posten og lengre gafling.

Offensiv løping inn mot passering og tar ledelsen over gruppa igjen. Hører at vi kjemper om 6. plass, og at det er ca. 2 minutter opp til medalje. Skjønner at her skal det mye til, og begynner å bli litt frustrert over at jeg ikke får kvitta meg med gruppa som henger på, så bestemmer meg for å ty til et gammelt tjuvtriks før den andre runden. Sakker farten betraktelig og tvinger de andre til å opp og orientere. De velger å rett på/høyre til 17, som mest sannsynlig var det beste veivalget, men jeg kjører da veldig hardt på det venstre veivalget i håp om at det skal skape en stor nok luke til at jeg får ryggen fri resten av løpet. Fungere ganske bra, og rister av meg BSK 2 og Varegg, men Vegard Danielsen for Kristiansand løper bra og vi ligger ganske likt i den siste gaflinga. Tapte nok litt på utgangen ut av 17, burde holdt litt lenger venstre.

Tar gaflingspostene mine bra, og trøkker bra opp mot 20. Mulig jeg tar litt mye høyde første halvdel av strekket, men treffer posten og holder bra fart. God kontroll ned til 21, og føler jeg orienterer raskt og bra. Kjører bra og tar noen fine mikroveivalg mot nest siste, og idet jeg løper enga bortover mot siste post ser jeg at jeg har ryggen fri. Sakker farten og sikrer inn til 6. plass.

Totalt sett en bra gjennomført stafettetappe. Hadde vært vanskelig å skulle løpt oss opp mye mer med tanke på gaflingene jeg hadde i starten. Tror jeg kunne vært rundt halvannet minutt raskere med raskere gaflingsvarianter, men det jevner seg jo selvfølgelig ut gjennom en hel stafett, så kan jo ikke si det heller. Jevnt høyt nivå i toppen, så tydelig at man må ha tre veldig bra løp for å kjempe om medaljer og gull i dette sjiktet, og der var vi ikke helt i dag. Samtidig er vi topp 6 på en dag der ingen av gutta er helt fornøyde, så det lover veldig bra for senere stafetter. Har veldig tro på at vi skal revansjere dette allerede neste år, og ikke minst i NM i Trondheim i 2020!
Show comments (0)
 
NM stafett (16/09/2018) NM stafett (16/09/2018)