10Mila 2019 (27/04/2019)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Östra Göinge
Organiser: FK Göingarna
Country: Sverige
Discipline: Stafett
Leg: 2. etappe
Distance: 13.32 km
Time: 71:07
Fikk prøve meg på en andre etappe igjen, etter et mindre vellykket forsøk i Falun i 2016. Ikke helt vanlig stemning foran årets Tiomila med en rekke skader og sykdom som satte preg på laget, i tillegg til egen skadeproblematikk i ukene før. Merket at det ikke var helt den samme spenningen og nervøsiteten som vanlig, men håpet uansett å gjennomføre en stabilt bra stafettetappe.

Blir sendt ut et stykke bak, så fokuserer på å løpe et eget løp og prøve å hente inn så mye jeg kan. Merker med en gang jeg tar av fra startpost at det lugger litt i beinet, og selv om det går over etterhvert, så føler jeg at det setter litt preg på innstillingen underveis i løpet. Treffer første post greit, men taper tid på en dårlig trasé gjennom masse steiner og blokkområder, og så svinger jeg en del midtveis. Til andre post kunne jeg lagt meg bittelitt lenger venstre og spart meg for to piggtrådgjerder som jeg endte opp med å passere, og til tredje kompenserer jeg ikke nok med retningen etter passeringen av stien. Tar fjerde greit, men blir totalt sett litt for mange små tidstap innledningsvis, og taper rundt 1:15 min totalt på de første postene.

Tror veivalget til fem er bra, og synes også at jeg gjennomfører stabilt. Føler jeg kommer inn i en bra flyt, og tar postene frem til 11 bra, selv om det alltid er noen småsvinger man helst skulle unngått slik som til 9. Samtidig føler jeg stadig at jeg tar meg selv i å ikke pushe så hardt som jeg kan der jeg har mulighet. Vet ikke om det er litt konkurransemodus som mangler, defensiv innstilling pga. skadeproblematikken, eller kanskje begge deler, men merker at jeg ikke klarer å slippe meg helt løs.

Til 12 ønsker jeg å unngå den store myra, men treffer ikke den stien jeg skulle ha. I tillegg er det jævlig mye kvisting og dritt der, så ender opp med å løpe delvis på myra likevel, som tross alt ikke var så dårlig som jeg hadde frykta. Taper faktisk minuttet her. Stabilt fram til 17, og tar også 18 greit, selv om jeg taper rundt 15 sekunder på å feilstemple på gaflingsposten i forkant. Har tatt igjen en del lag i dette området, så blir løpende litt sammen videre, og blir nok litt for sløv på egen orientering. Til 18 følger jeg ikke helt med og løper en suboptimal trasé inn mot passeringspunktet mellom boligområdene, i tillegg til at det ryker ca. ett minutt her på at vi ikke treffer rett på gjennomgangen.

Til 20 blir jeg litt for ivrig og drar rett på, noe som medfører masse kaving gjennom nedfall, steinblokker og dritt, og blir i det hele tatt en masse små sikksakktraséer uten noen som helst flyt i løpinga. I tillegg har jeg delvis revet opp kartet på noen piggtrådgjerder, så klarer ikke lese fram en optimal trasé inn mot posten. Går nok en del tid her også, burde nok utnyttet stisystemet bedre og hatt en skikkelig plan for strekket. Safer til 21 via stien, også tar jeg de siste postene på en grei måte, bortsett fra veldig til nøling inn mot 22. Taper ganske mye på disse tre postene i forhold til Rönnols, henholdsvis 1 min, 25 sek, og 10 sek. Ganske svak teknisk avslutning.

Totalt sett er det en nokså stabil etappe. Har nok et samlet tidstap på rundt 4-5 minutter, og det er for mye, men til å være den første konkurransen i år etter en periode med skadeproblematikk får det være godkjent. I tillegg er jeg ikke særlig fan av verken terreng eller kart, så glad jeg klarte å holde det sammen på det meste av etappen. Litt skuffet over at kroppen var så seig og uresponsiv, og hvor mye av det som var mentalt og hvor mye som var fysisk er jeg ikke sikker på. Håper i hvert fall at denne gjennomkjøringa kanskje gir et lite løft og at det løsner litt til neste helg.
Hide comments (2)
Hans Moltzau: Hei Paul ! Interessant å lese dine fine kommentarer. For meg ser det ut som du gjorde et godt løp. Skjønner at det ikke ble det riktige spenningsnivået så plaget som hel laget ble av sykdom og skader.Målet for dere ble å gjøre det beste ut av. og det synes jeg dere gjorde. All ære til de to juniorene som ble kastet inn i heksedansen og ikke minst Eirin som sporty stilte opp også søndag morgen og sprang et flott løp. Vennlig hilsen Hans.
Paul: Hei! Ja, det var nok ikke noe fullklaff for verken egen del eller laget i år. Synes det er ganske ålreit å bli topp 40 med de utfordringene vi hadde, så får vi satse på at flere blir frisk og rask til Jukola :)
Post new comment
Save
 
10Mila 2019 (27/04/2019) 10Mila 2019 (27/04/2019)