VM test lang (05/07/2019)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Guttersrød
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Lang
Distance: 16.56 km
Time: 99:07
Bestemte meg i helga for å løpe langen, da jeg hadde angret i ettertid om jeg ikke i det minste gav det et ærlig forsøk. Første konkurranse siden WC uttak mellom på Jessheim i mai, og tror det er første hardøkt over 50 min siden 10mila, så en del usikkerhet i forkant. Tenkte åpne jevnt og snekre sammen et teknisk stabilt løp, så fikk man telle opp i etterkant.

Enkelt valg til første post, men blir kanskje noen kanter for mye midtveis, og føler det subber litt i området her. Litt tregt på de neste to strekkene, men tar dem sikkert og greit. Tenker forenkle til 4, og dra langs stupet og ta posten nedenfra, men blir dratt med av noen tråkk, og får ikke med meg at jeg passerer stupet. Klarer ikke helt få kontroll på myrene og høydene etter det, men skjønner at jeg er for høyt, justerer, og finner posten. Taper rundt halvminuttet. Drar med meg det dårlige retningsarbeidet, kombinert med søken etter løpbarhet, til femte post, og blir en unødvendig høyrebue. Ryker ca. 20 sek her kanskje.

Usikker på veivalget til 6. Vurderte venstre, men trodde buen på slutten og inngangen ble for dårlig, så bestemmer meg for å komme meg ned på stien til høyre i stedet. Føles greit nok første tredjedel, men blir litt mange kanter, og litt for mye løping uten kontroll siste del mot veien, og taper nok litt på det. Litt usikker i inngangen da det er litt vanskelig å skille mellom hva som er hogst og ikke. Liten, men unødvendig sleiv til 7. Bra veivalg og gjennomføring til 8.

Fin start på langstrekket, og finner gode traséer og fine, løpbare områder. Blir litt for slapp i orienteringa før veien her også, litt som på 6. post, så blir mest løping på en ca. retning og komme seg til veien tilslutt. Fryktelig seigt og tungt over alle kneikene og de tunge myrene, føles ikke som at det er særlig fremdrift til tider. Minisving inn i posten. Greit nok til 10.

Leter etter de mest løpbare områdene på det siste langstrekket også, og føler i utgangspunktet at veivalget ikke er så verst. Taper en del til de beste, men har 5. beste strekktid, og gjennomfører ikke helt optimalt. Knotete opp fra veien, og var ikke særlig fint å løpe i hogstfeltet. Kløner også litt der jeg krysser det grønne søkket før stien, men løper veldig bra fra der og inn. Drar med meg den gode flyten og løper veldig bra de neste to strekkene inn til passering, foruten et lite grasiøst fall på vei til passeringspost.

Ligger som nr. 6 her, 1:58 min bak 3. plass, men så skjærer det seg skikkelig. Leste på PM at det ikke var krav om å følge merking på passering, så fikk det plutselig for meg at det selvfølgelig måtte være fordi vi skulle rett opp (til 16. post). Tar av derav, og løper opp til den posten. Oppdager ikke blemmen før jeg står ved posten, og må da innse at jeg har køddet det til ganske bra. Løper ned og tar resten av løypa, men det blir hovedsaklig i joggetempo og med rimelig laber motivasjon.

Blir nr. 11, 10:45 min bak Olav. Taper rundt 6 min på den siste runden, men var uansett et par minutter for svak til å kjempe om den siste VM-plassen. Kan nok skrape sammen de bommene jeg har gjort og veivalgsfeilene, men hadde nok uansett blitt vanskelig i dag med det grunnlaget skaden har gitt meg. Selvfølgelig kjipt å ikke med den kroppen og formen man har trent for og drømt om i hele vinter, men samtidig er jeg ganske glad og fornøyd med å i det hele tatt kunne delta. Kjenner ingen smerter nå umiddelbart i etterkant, og håper at det holder seg så jeg kan få til en god prestasjon på søndag, og ikke minst at jeg endelig kan begynne med tilnærmet normal trening igjen etterhvert.
Show comments (0)
 
VM test lang (05/07/2019) VM test lang (05/07/2019)