VM test mellom (07/07/2019)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Guttersrød
Organiser: Halden SK
Country: Norge
Discipline: Mellom
Distance: 6.14 km
Time: 34:58
Dagens løp var i utgangspunktet den eneste konkurransen som stod på kalenderen når jeg for en snau måned siden bestemte meg for å gi VM-testene et forsøk. Det ble tilslutt en langdistanse i tillegg, da beina begynte å respondere i forkant, men dagens løp var fortsatt hovedmålet. Kroppen føltes ganske forslått og småseig etter langen, så var veldig spent på hvordan det ville fungere underveis. Forberedt på en knudrete innledning og litt mer åpen og fin orientering utover løpet.

Tar meg tid til å legge gode planer på de første strekkene, utnytter de mer løpbare områdene, og synes jeg tar postene ganske bra. Smarte valg og god gjennomføring de første 5 postene, og synes jeg flyter fint gjennom skogen. Taper dog noen sekunder i utgangen til 3 der jeg burde bare pushet rett på gjennom skrentrekka, og ikke løpt rundt. Utnytter slepene til 6, og plukker posten bra. Tråkk og lett orientering på de neste to korte strekkene, og bruker litt tid på å planlegge de neste langstrekkene.

Vurderte å spare kurver og bruke slepet til 9, men prøver være tøff og forsere rett på. Tror det er ganske hipp som happ, men gjennomfører veivalget fint og dumper nærmest ned i posten. Svak høyresving for å spare kurver til 10. Bittelitt nølende inn i posten, men totalt sett bra. Legger meg litt til høyre for streken til 11 for å finne god løpbarhet over lia. Blir veldig usikker inn mot posten da jeg føler at jeg har løpt så langt, så må ta litt ekstra kartstopp inn i ringen. Ryker vel noen småsekunder. Taper 10 sekunder på 12. Blir usikker på hvilken av kollene det er jeg ser, og får ikke helt taket på om det er myr eller ikke der jeg passerer. Tar heldigvis en rask sjekk før jeg raser videre, og får med meg posten.

Bra strekktid til 13, selv om jeg føler det går veldig hakkete og tregt underveis. Velger å dra venstre til 14, og tror det er ganske bra. Taper 10 sek til Olav som kjører rett på, men han er nok en del råere enn meg nedover, også tryner jeg ganske habilt når jeg skal krysse mellom stien. Kommer på passering og hører at jeg er nr. 2, ca. 50 sek bak Olav. Motiverende melding, og før jeg stempler på passeringsposten dobbeltsjekker jeg at jeg har riktig rekkefølge på postene som kommer.

Drar ganske rett på til 16, og bruker blikket aktivt i jakt på tråkk gjennom det grønne. Misser nok en av ekspressveiene gjennom, og blir løpende litt langt før jeg tar av i retning den gule kollen. Litt stanging og sånt, men treffer heldigvis posten greit, selv om det ryker 20 sek til beste strekktid. Tar dessverre veldig lett på den neste "lette" posten. Tenker at jeg skal bruke tråkkene og sjekke ca. retning underveis, men blir for slapp på sistnevnte, og har ikke et klart nok bilde av postringen. Tåpelig liten feil, som koster meg 18 sek til beste strekktid. Skjerper meg til nest siste og tar posten steg for steg via kollene. Tenker gønne ganske slakt venstre og ut på slepet til siste post, men blir dratt med av et tråkk og blir litt mye dritt å passere i avslutninga av løpet. Litt ubetydelig, men taper 6 sek til Yngve, og det er jo alltid litt kjipt når han tilslutt slår meg med 1 sek...

Totalt sett bra fornøyd med løpet. Avslutningen holder ikke helt mål, og er skuffet over at det blir så mange små tidstap på så kort tid. Samtidig er jeg veldig fornøyd med at jeg klarer å levere et bra løp når det virkelig gjelder, med så lite konkurranser i beina denne våren. Målet før helga var å levere det jeg kunne basert på den skadeforfulgte våren jeg har hatt, så med det tatt i betraktning er det et bra resultat å ha med seg. Samtidig er det også en litt bitter følelse over det hele, når jeg ser hvor nærme jeg er, og vet hvor mye bedre jeg hadde vært med en normal treningshverdag de siste 6 månedene...
Show comments (2)
 
VM test mellom (07/07/2019) VM test mellom (07/07/2019)