NM mellomdistanse - Finale (15/09/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Takserås
Organiser: Vegårshei IL
Distance: 6.2 km
Time: 37:11
Etter en nedtur på langdistansen på torsdag hadde jeg fått bygd opp motivasjon for å gjøre en god mellomdistanse. Kvalifiseringen gikk greit, og jeg begynte å få taket på terrenget. Hadde planen klar og følte meg lett før start, så det var gjennomføringen som var i fokus.

Skjerper meg når jeg ser de fire første strekkene, og bestemmer meg for at jeg skal holde igjen for å ikke risikere noe. Lykkes bra med det og investerte noen sekunder flere steder.

Bortover mot 5. var jeg unøyaktig, og i mitt hode skulle den utydelige stien lede meg til krysningspunktet over bekken, noe den ikke gjorde og jeg måtte karre meg 20 meter langs bekken før jeg kunne krysse. Drar med meg en litt dårlig følelse etter denne feilen frem mot 6. hvor jeg er unøyaktig underveis og får en unødvendig bue. Skjerper meg og løper bra frem til passering hvor jeg får høre at jeg ligger i tet. Skjønte at farten var grei, da jeg visste jeg hadde tapt 30-40 sekunder på 5. og 6.

På de to motbakkestrekkene etter passering måtte jeg jobbe mentalt for å glemme tanker om resultat, og lyktes med dette ved å holde meg opptatt med å plukke detaljer. Løper jevnt godt i partiet 14-24, med bare noen få strekk hvor jeg må senke farten for å holde på kontrollen. Til 26. så jeg veivalget hvor jeg kunne klatre på stien, men bestemte meg for rett på. Taper 10 sekunder på det valget, men hadde god kontroll helt inn i posten. Avslutningen er grei.

Deilig å gjennomføre godt og få ut det jeg er god for både teknisk og fysisk. I tillegg er det gøy å se at Paul tar hjem det velfortjente gullet.

Show comments (2)
 
NM mellomdistanse - Finale (15/09/2018) NM mellomdistanse - Finale (15/09/2018)