Pinseløpet på Kongsberg dag 2 (20/05/2018)
Category: Konkurranse
Map/area: Funkelia
Organiser: Kongsberg OL
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 6.39 km
Time: 40:28
Average HR: 183
Maximum HR: 202
Pinseløp dag 2 på Kongsberg. Hadde tenkt mye over hvordan jeg skulle orientere, spesielt det og slakke ned farten da jeg var usikker. Klarte å gjennomføre det veldig bra i dag.

Starter heller ikke så bra i dag. Vet ikke helt fra hvilken vinkel jeg kommer inn i startpost på og tror jeg løper traktorveien. Tåpelig feil, taper nesten 30 sekunder. Til andrepost slipper jeg meg løs og har beste strekktid med 19 sekunder, selv om jeg bommer.

Har kontroll stort sett hele veien til 3.post med jeg tror jeg løper ned på høyre side av stupet. Jeg er lenger ned enn jeg trodde og da jeg kom til en skrent rekk nedenfor meg trodde jeg det var skrenten rekk ovenfor posten. Jeg forstår ganske fort feilen og redder meg inn. Bommer 1. minutt.

Hadde så utrolig syre i beina oppover til 4.post og med varmen i tillegg ble det et slit, men jeg tar den bra og leder her med 27 sekunder. Femte er veldig bra og har beste strekktid med 15 sekunder. Ledet med hele 1.15 min. Dårlig trasè til 6.post og taper 15 sek på det. Også et dårlig veivalg til 7.post, taper hele 50 sekunder til bestemann. Leder likevel med 41 sekunder på 7.post. 8. post er lett.

Til 9.post ender jeg opp med et ufrivillig veivalg. Tenker å løp en type rett på variant, tror da jeg løper inn mot stien at jeg nesten er ved posten, men oppdager at jeg bare er på stien og løper den. Skulle tro det var like bra, men Cornelius Bjørk hadde løpt 23 sekunder raskere. Leder da med 49 sekunder etter at han har løpt styggfort fra 8.post. Det så ikke så pent ut å løpe gjennom skogen til 10.post, så jeg løp nedenfor, men ble straffet for det og taper 15 sekunder. Cornelius hadde løpt enda raskere til 10.post og var kun 32 sekunder bak meg.

Vet ingenting underveis om hvordan jeg ligger an, men jeg viste jeg ikke hadde mye bom og dermed lå godt an, men så godt an viste jeg ikke. Rett før sistepost ligger det masse steiner og det er en liten skrent på 1 meter. Jeg tar sats og hopper ned den. Husker ikke helt hvordan jeg landa, meg jeg lå der og det tok lang tid før jeg fikk meg opp. Blødde fra hendene og hadde drittvondt i knærne, hadde landet med de først. Halter meg i mål og bruker 1.33 i mål, i motsetning til de beste som brukte 28 sekunder. Jeg ledet med kun 7 sekunder på sistepost etter at jeg hadde ligget ved posten ei stund. Halter meg bort til Røde Kors og får rensa alle sår og fått på noe bandasjeplaster. Store sår på knærne og veldig øm og mørbanka i hel kroppen. Utover kvelden ser jeg at knærne har hovnet veldig opp. Kompasset og klokka var knust merket jeg etterhvert også.

Blir dessverre ingen start i morgen. Kommer tilslutt på 2.plass 57 sekunder bak Cornelius Bjørk. Så utrolig kjipt å ikke vinne, hadde seieren godt nedi lomma. Uansett er dette ikke noe og deppe over. Jeg gjorde et kjempeløp og viser hva jeg kan!
Show comments (0)
 
Pinseløpet på Kongsberg dag 2 (20/05/2018) Pinseløpet på Kongsberg dag 2 (20/05/2018)