Jukola 2018 (16/06/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Hälvälä
Organiser: Jukola
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 2
Distance: 13.57 km
Time: 81:15
Average HR: 178
Maximum HR: 196
Endelig Jukola! Hadde gledet meg lenge og var klar for en tøff oppgave. På precampen gikk det litt bob-bob. Noen ganger gikk det bra og ande ganger helt forferdelig.

Jeg løp 2.etappe på Frols andrelag. Carl Petter løp en veldig bra 1.etappe og kom inn bare 2.40 min bak tet. Løp ut med masse lag og hadde gode muligheter for å løpe sammen med noen. Roet litt ned fra start og ble sikker tatt igjen av 10 stk. før startpost. Fant meg fort en gruppe med passe tempo og ble med. Gikk utrolig fort fra start, men jeg klarte å følge med underveis på hvor jeg var. Overaskende store tråkk allerede, rene motorveien til 1.post. Blir alt for dratt med av gruppa til 1.post og kommer i feil gafling, men treffer stien og taper ikke alt for mye, ca. 1.30 min.

Ut av andrepost tar jeg ikke noe kurs og løper helt feil retning. Finnes traktorstien og tar posten via det gule området. Mot 4.post begynte det å danne seg en stor gruppe. Vi løp inn noen og ble fleste og flere. God kontroll bortover til 5.post og kontrollerer underveis at vi er riktig. 6.post er lett egentlig, rett under streken var det en drikkepost på stien så jeg bare løp på kurs og traff drikkeposten og tok ny kurs derifra og inn posten. Blir dratt med de andre og plutselig står alle sammen det og ikke vet hvor vi er. En person løper i en retning og alle følger etter og vi finner posten.

Til 9.post så jeg for meg at stien var forlenget som et tråkk inn i posten og det var den. Tampereen pyrinto som hadde startnummer 3 kommer og tar oss igjen og løper rett forbi hele gruppa, han hadde fart på seg. Begynner å bli tungt og henge med og inn mot 12.post er jeg helt i halen av den store gruppa på ca. 20 stk. Løper det jeg makter for å henge med men i den gule gropa før 14.post faller jeg og mister alle sammen. Løper alene helt fram til 16.post hvor jeg ser gruppen på vei ut av posten og opp bakken. Tar 17.post bra vi den store gropa. Litt usikker på inngang til 18.post, men tar den bra. Veldig forvirra over hva som er tråkk og hva som er sti de siste postene. Løper meg ned i ei grop til 20.post og ser bare løpere passere meg på ryggen over, ca. 10.stk.

Kom i mål som nr.97 og er veldig fornøyd med det. Dette var min første gang jeg løper Jukola og jeg fikk en stor erfaring og ta med meg. Gleder meg allerede til neste store stafett. Laget løper stabilt og vi ender på 119. plass. Dette var gøy!
Show comments (2)
 
Jukola 2018 (16/06/2018) Jukola 2018 (16/06/2018)