Hovedløpet sprint (05/08/2018)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Lund
Organiser: Kristiansand OK
Country: Norge
Discipline: Sprint
Distance: 3.77 km
Time: 14:14
Average HR: 146
Maximum HR: 172
Hadde ikke forberedt meg veldig mye til i dag. Hadde sett litt på gamle kart og lagt noen løyper over området. Har kun hatt ei sprintøkt rettet mot HL og det var litt over en uke før løpet. Hadde ingen nerver på start, men visste jeg måtte løpe bra for å bli tatt ut ti O-idol nasjonalt.

Alt flyter av seg selv og jeg tar postene bra i starten. Hadde bestemt meg for å gå for det første og beste veivalget jeg så og ikke nøle noe med det. Vi ble fortalt at det ikke kom til å bli noen feller.

På passering hører jeg speaker og publikum, men hører ikke hva de sier. Viste jeg hadde løpt bra og sannsynligvis lå bra an, men jeg var for rask på 13.post og måtte snu da jeg så brikken ikke blinket. Tapte hele 12 sekunder. Hadde sett for meg åpningen inn ved 18.post, men da jeg kom dit så jeg ingen åpning i det hele tatt. Det som var en åpning gikk i ett med resten av det flere meter høye gjerdet og jeg trodde kanskje jeg hadde sett feil og måtte derfor løpe helt rundt. I starten hadde vist folk stått og hold den åpen. Det var litt av en arrangørtabbe. De som åpnet den selv og oppdaget det sparte flere 10-talls sekunder. Tapte over 20 sekunder på det.

Etter 18.post glemte jeg å sjekke brikken og leser kart istedet. Da jeg skal til løpe ser jeg at den ikke blinker og løper for sikkerhets skyld tilbake, men det hadde blitt registrert første gang fordi jeg hadde beste strekktid. Taper også 25 sek på å ikke løpe ut åpningen like ved da jeg trodde den ikke fantes.

Hører speakeren rope noe voldsomt og jeg løper som en gal til sistepost. Skjønner at det handler om sekunder og spurter alt jeg makter. I starten visste jeg ingenting og hvordan jeg lå an helt til jeg kom til speakeren som intervjuet meg og jeg spurte. Han sa jeg var 4 sekunder fra seier... Det er kjipt, men likevel over all forventning. Det ble sølv. Endelig kom medaljen!

Resultatlisten var veldig jevn med 7 stk innen 19 sekunder. Jeg kunne fort ha endt mye lenger ned, men nå var det min tur. Må legge til på slutten at den egentlige vinneren var Mikkel Holt fra Freidig som kom i mål 34 sekunder før vinneren. Brikken hans blinket enda fra 16 til 17. post og han trodde da at 17.posten var registrert, men det ble den ikke.
Show comments (0)
 
Hovedløpet sprint (05/08/2018) Hovedløpet sprint (05/08/2018)