NM langdistanse (12/09/2019)
Category: Viktige konkurranser
Map/area: Vindoren
Organiser: OL Tønsberg og omeng
Country: Norge
Discipline: Langdistanse
Distance: 10.79 km
Time: 76:02
Average HR: 171
Maximum HR: 188
Hadde sett frem til denne langdistansen. Tenkte terrenget skulle passe meg bra og at dette skulle bli bra. Var klar på oppgavene på start. Startet sammen med Isak.

Løp bra ut fra start. Så ser jeg Isak til høyre for meg og er ikke selvstendig nok. Løper mot han. Tror jeg har kontroll på myra nedover uten å se nøye på kompasset. Kommer inn på et stort tråkk og tenkte jeg var riktig. Da jeg forlater myren, begynner ting å skurre. Husker ikke hva jeg tenkte med da jeg kommer på det halvåpne område trodde jeg at jeg var på det halvåpne område mot 2.post. Så ser jeg David Runde og henger meg på han. Hadde ikke noe kontroll selv. Han gjorde samme feil som meg. Men tok seg igjen. Traff også på Lars Young Vik der. Tapte 6 min og var klar over at løpet var ødelagt.

De løp litt før meg til 2.post. Leste alt for lite kart. Hadde ikke kontroll på noe. Da jeg så noe litt mer åpent foran meg trodde jeg at det var det gule vest for posten. Drar da enda lenger ned. Tar meg igjen egentlig først da jeg kommer opp igjen av skrentene. Tapte nesten 4 min.

Har nå David og Lars bak meg. Egentlig kun et veivalg til 3.post. Løp på litt for å holde de bak, fikk også litt drahjelp av Olav i 100 meter før han forsvant. Meget liten sti og vanskelig å se. Løp fra begge to. Hadde faktisk bestetid! Overaskende.

Trodde jeg lå rett til venstre for streken til 4.post. Tok feil av høydepunktet på andre siden av veien, trodde det var neset først. Taper nesten 1.30 min. På 4.post blir jeg tatt igjen av Cornelius. Herfra løper jeg halvhardt hele veien i mål. Var veldig forsiktig i steinurene og trøkka aldri på fordi jeg viste at det var det ikke noe vits i. Blir tatt igjen av først Nils til 5.post og Kornelius til 6.post. Løper bare i dassetempo. Tapte på å løpe nedenfor stupene til 6.post. Bra trase inn mot 7.post, men ligger for langt ned og bommer. Så Vegard Kittelsen bak meg her.

Vegard løp seg opp i ryggen min mot 8.post. Så løp jeg på for å gi han en rygg da jeg hørte spikeren sa at han ledet så vidt. Heiet litt på han og gikk til side før sistepost. Han tok seieren! Bare hyggelig å gi han litt drahjelp.

Veldig skuffet og flau over bommene i starten. Det skal ikke skje. Ser at jeg faktisk bare tapte 2 min fra 4.post til mål i forhold til Vegard, selv om jeg ikke løp veldig hard. Det er bra og ta meg seg i tillegg til 3.post. Resten får jeg bare lære av. Kommer en ny sjanse på lørdag jeg håper å utnytte godt.
Show comments (0)
 
NM langdistanse (12/09/2019) NM langdistanse (12/09/2019)